Endeløse landeveier med asfalt, hårnålssvinger og spennende kjøreopplevelser, vakker utsikt til fjell og innsjøer, daler og fjorder – sola i ansiktet. Og så svinger du inn til et historisk hotell, parkerer sykkelen, løsner på kjøredressen, setter deg ned og får servert et deilig og svalende glass med noe godt i, mens både du og motorsykkelen din får fortjent ekstraservice. Høres det forlokkende ut?

Straand Hotel og De Historiske Hotel & Spisesteder (som teller 87 medlemmer fra sør til nord) ønsker nå å tilby unike opplevelser og ekstraservice til landets MC-frelste. Og det er mange å ta av: 164 000. Motorsykkelfolket skal nå få både morsomme kjøreopplevelser, komfort, mat og kulturopplevelser – og ikke minst spesialbehandling:

– Våren 2019 starter vi arbeidet med å spesialtilpasse et eget servicekonsept for MC-turinteresserte besøkende. Av de 164 000 tunge motorsyklene som er registrert i Norge, antar vi at de fleste er opptatt av gode kjøreopplevelser. I dag følger mer enn 42 000 av dem daglige oppdateringer om MC- og turopplevelser på motorsyklistenes Facebook-side. Videre har vi et globalt marked av turister som kjører motorsykkel, og som ser på Norge som et spennende land å kjøre i. Her forventer vi mange MC-turister fra Europa, USA og Asia i årene fremover, sier administrerende direktør Nils Henrik Geitle i De Historiske i en pressemelding.

– Unik mulighet

Nå ønsker De Historiske å legge til rette for både opplevelser, sikkerhet og kjøreopplæring, i tillegg til komfort, god mat og dyrking av motorsykkelhobbyen.

– Vi ser dette som en unik mulighet til å nå ut til en svært spennende målgruppe, legger Geitle til.

Han sier Straand Hotel har vært en inspirasjonskilde for hele kjeden.

– Vi har latt oss inspirere av Straand-familien i Vrådal, som har satset stort på dette voksende tursegmentet. Vi forstår nå at alle som kjører motorsykkel, har behov for litt spesialtilpasset service, og vi vil starte med tilpasninger nå før sesongen starter i april. Dette skal bli spennende å utvikle sammen med MC-turentusiastene, sier Geitle.

Jakter på svingete veier

Motorsykkelentusiastene Bjørn Richard Johansen og Ole-Andreas Isdahl er primus motorer bak ideen om å knytte sammen landets motorsyklister til gode kjøreopplevelser – med Straand Hotel som navet i satsingen.

– Som motorsykkelentusiaster er vi konstant på jakt etter flotte veier, som i vår sammenheng betyr svingete veier. Vi hater motorveier. Svingete veier, bakker, flott landskap som vi har mye av i Norge, er det vi søker etter som MC-turentusiaster. Her er det et stort internasjonalt marked av MC-turister som vil besøke Norge med egen sykkel, eller leie. Det er et kjempemarked for hotellene og spisestedene, sier Johansen og Isdahl.

Johansen er rådgiver og blant annet gründer av First House, men fremfor alt MC-entusiast. Han har blant annet vært med på teamet som har skapt strategien «Inspired by Iceland», som har vært en stor internasjonal suksess. På få år har turistveksten fra Island gått fra 550 000 i 2010 til 2,1 millioner turister i 2018. Isdahl er en anerkjent testpilot som bare i fjor testet cirka 70 motorsykler og skrev omtaler av dem på Bikerdudes.no og Motorsykkelsiden.no.

Nå håper de å lokke tusenvis av MC-entusiaster ut på tur rundt om i Norge.

Forventer 400–800 på Straand-treffet

FULLT: Straand-treffet 2018 ble en suksess, og parkeringsplassen var full av motorsykler hele helga. Over 400 stykker deltok. Foto: Ellen Eidet

Hotelldirektør Sigmund Straand forteller at Straand Hotel allerede har gode erfaringer med å legge til rette for motorsyklister.

– Det har gitt utrolige resultater i form av mange overnattingsdøgn og middager for denne målgruppen. Videre har det blitt etablert et eget «Straand-treff», hvor besøkende kan få testet nye motorsykkelmodeller, sier Sigmund Straand.

I fjor hadde Straand Hotel stor suksess med Straand-treffet, der over 400 besøkende koste seg med alt fra prøvekjøring av 40 motorsykkelmodeller, foredrag og paneldebatter og ikke minst deling av gode motorsykkelopplevelser og -historier.

– Gjennom sesongen som starter i april og går frem til oktober, forventer vi mange MC-turinteresserte gjester. Videre forventer vi i år fra 400–800 besøkende til Straand-treffet i september, hvor de får prøve 80 forskjellige motorsykkelmodeller på tur i landskapet, sier gründerne Bjørn Richard Johansen og Ole- Andreas Isdahl bak Straand-treffet.

Vil utvikle nye opplevelser

Nå jobber både Straand-familien, Johansen og Isdahl samt De Historiske med å utvikle gode kjøreopplevelser og pakker til de motorsykkelfrelste. Initiativtakerne lover spennende nyheter etter hvert.

– De Historiske ønsker MC-turmiljøet som kundegruppe og jobber derfor med treffadministrasjonen for å skape nye opplevelseskonsepter for denne gruppen. Gjennom våren jobber vi med flere spennende tiltak i vår MC-tursatsing. Her kan vi love flere spennende nyheter fremover, sier Nils Henrik Geitle, adm. direktør i De Historiske Hoteller & Spisesteder.

– De Historiske vil blant annet gjennom sin fordels-app i fordelsklubben «Taste Norway» gi MC-segmentet egne spesialtilbud og øvrige fordeler. Derfor oppfordrer vi flest mulig i miljøet å laste ned appen og bli medlem for fordeler hos våre hoteller og spisesteder i Norge, sier Geitle.

Meld deg på: Her kan du få mer info om årets Straand-treff 20.–22. september 2019.

MC-pakker: Her kan du få spesielle MC-tilbud

Du kan også ringe oss på +47 35 06 90 00 eller sende en e-post til: straand@straand.no

For ytterligere informasjon om MC-satsingen:

Nils Henrik Geitle, adm. direktør, mobil 97 97 89 99, e-post: nils.henrik@dehistoriske.no
Ole-Andreas Isdahl, mc-skribent og mc-tur entusiast, mobil 923 59 661, e-post: ole-andreas.isdahl@norskluftambulanse.no
Bjørn Richard Johansen, mc-entusiast, mobil 47 800 100, e-post: brj@firsthouse.no

Fakta om De Historiske Hotel & Spisesteder
De Historiske Hotel & Spisesteder er en sammenslutning av særpregede hoteller, spisesteder, historiske hoteller og historiske skip. De Historiske er en unik medlemsorganisasjon i Norge, bestående av mange av landets mest sjarmerende hotell og spisesteder. Det er 87 medlemmer fra sør til nord, hvorav 22 spisesteder og ett historisk skip inngår i gruppen, og de er spredt over hele landet. De fleste medlemmene er familieeide generasjonsbedrifter med sterk lidenskap for hotell- og restaurantdrift. Alle medlemmene må kvalifisere seg gjennom en tydelig velutviklet kvalitetsstandard som spisestedene og hotellene har blitt evaluert etter i over ti år. Godt vertskap, god mat basert på lokale råvarer og serviceopplevelser har gitt De Historiske et kvalitetsstempel både nasjonalt og internasjonalt. 

Fakta om MC-turentusiastinitiativet i Norge og Straand-treffet 2019
Av de 164 000 tunge motorsyklene som er registrert i Norge, antar vi at de fleste er opptatt av gode kjøreopplevelser. Videre er mer enn 42 000 interesserte i Norge organisert gjennom Motorsyklistenes Facebook-side. Disse søker løpende informasjon om trafikksikkerhet, nyheter og god informasjon om motorsykler og kjøreopplevelser. På Straand-treffet i Vrådal får MC-turentusiaster mulighet til å samles for å prøve over 80 ulike nye motorsykler over en helg, der trafikksikkerhet, gode kjøreopplevelser og hygge står i sentrum. I år forventer vi på Straand Hotel mellom 400–800 besøkende på Straand-treffet i september. Initiativtakerne og gründerne bak tanken om å skape oppmerksomhet om og service for MC-tursegmentet i Norge er MC-entusiastene Bjørn Richard Johansen og Ole-Andreas Isdahl. De er ansvarlig for motorsykkelturentusiastinitiativet og Straand-treffets venner i Norge. Johansen er en av landets mest anerkjente rådgivere og gründer av First House, men fremfor alt MC-entusiast. Isdahl er en anerkjent testpilot som bare i fjor testet ca. 70 motorsykler og skrev omtaler om dem på Bikerdudes.no.