For mange av våre konferansegjester og grupper er det sosiale en viktig del av oppholdet. På Straand er vi opptatt av godt vertskap, og vi skreddersyr gjerne servering, aktiviteter og underholdning som passer for deg og din gruppe. Alle aktiviteter må forhåndsbestilles, slik at vi får tid til å legge ordentlig til rette. Vi tar også forbehold om ledig kapasitet.

Vinsmaking

I vår koselige og intime vinkjeller tilbyr vi vinsmaking for grupper. Vi legger vekt på å servere vin av høy kvalitet og gi en presentasjon av disse.
Pris inkl. 3 vinsorter: kr 315,- pr. person
Pris inkl. 4 vinsorter: kr 420,- pr. person
Minimum 5 personer.

Stabburet

Rett nedenfor hotellet ligger Stabburet – vårt lille vertshus. Her passer det å møtes etter en lang dag i møterommet. Det er sitteplass til ca. 25 personer og ståplass til noen flere. I Stabburet kan vi servere godt drikke og/eller noe smått å bite i.
Et alternativ er å fyre opp «den sorte gryte» utenfor Stabburet og servere varm gløgg eller kakao. Da kan dere bruke Stabburet som varmestue.
Priser
Leie av Stabburet: Kr 600,-
Drikke kommer i tillegg.
Varm gløgg fra «den sorte gryte»: Kr 99,-/65,- pr person (med/uten alkohol).

Pubquiz

I Skjusstasjonen Pub på hotellet legger vi opp til en egen quiz – denne kan gjerne starte opp ca. to timer før middag. Alle samles ned i puben, og leder deler dere opp i lag. Det blir stilt spørsmål både til diverse musikk og om andre temaer.
Pris kr. 175,- pr. person, som inkluderer én enhet valgfritt drikke fra bar (mineralvann, øl eller vin), en person som leder pubquizen, samt en enhet valgfri drikke til vinnerlaget (mineralvann, øl eller vin).

Veteranbåten M/S Fram

Hva med en slusetur i vakker innlandsskjærgård? Vår veteranbåt fra 1909 er gjort om til en flott passasjerbåt. Båten går i rute fra medio mai til oktober, og den leies i tillegg ut til grupper og arrangementer av ulike slag.
Vi kan også skreddersy båtturer etter spesielle ønsker. Hva med et bluescruise, skalldyrcruise eller et champagnecruise før middag? Kapasitet på inntil 90 personer. Inntil 40 personer ved matservering.
Les mer om båten og mulighetene om bord her.

Konkurranser, moro og lagbygging

I samarbeid med firmaet TG event tilbyr hotellet en rekke konkurranse- og lekpregete aktiviteter – samt lagbygging (teambuilding). Dette kan være alt fra fysiske utskeielser og konkurranser utendørs (beachvolleyball, toppturer, vikingkamp og «ulympiske leker») eller innendørs (cowboyfest, dixie-kveld med stråhatt og storbandjazz, vikinggilde, sykestue, showbiz-aften eller fransk aften).
Ta gjerne direkte med Torbjørn i TG event: telefon 35 59 05 55 / torbjorn@tgevent.org – eller spør oss på hotellet.
Her kan du lese mer om de forskjellige valgene av konsept.

Underholdning

Vi tilbyr også musikk, standup og annen underholdning på forespørsel.

Bygdeoriginal: Det kan for eksempel være at en lokal standupkomiker forkledd som bygdeoriginal sniker seg inn under møtet, aperitiffen eller middagen – og så kommer med skreddersydde humorpoeng tilpasset gruppen/bedriften.

Proff komiker: Vi tar oss gjerne av bestilling av profesjonelle standupkomikere også. Jonas Rønning har for eksempel besøkt oss ved flere anledninger. Vi har også hatt stor suksess med at komikere har opptrådt som «uheldig» servitør under middagen.

Felespill: Passer det bedre med en spellemann, kan vi formidle kontakt med en av Telemarks dyktigste på feltet – felespilleren Torgeir Straand.

I tillegg til det vi har nevnt over, hjelper vi gjerne til med å arrangere andre typer underholdning. Kom gjerne med ditt ønske!

Vinsmaking
Stabburet - Norges minste vertshus
Stabburet
MS Fram i Småstraum Sluse
MS Fram på Nisser

Foto: Svein Straumsnes

MS Fram på Nisser
MS Fram på Nisser