Nyt sommeren i vakre Vrådal

Helt siden 1864 har hotellet vårt sørget for trivsel og god service med gjesten i sentrum. 

Velkommen til Straand Hotel i hjertet av Norge og Telemark

Sommeren i Vrådal er virkelig en vakker opplevelse. Vrådal er en liten, idyllisk bygd som ligger i Vest-Telemark, omgitt av fantastisk natur og vaker innsjø. Gjennom fem generasjoner har vi som familie drevet, bygget og utviklet hotellet til glede for våre gjester. Vi har etablert våre egne tradisjoner og vår egen identitet, i dag er vi stolte medlemmer av De Historiske. Telemark er i seg selv en stolt kulturbærer og er en region som byr på en omfattende kulturarv.

Som gjest har du vår fulle oppmerksomhet og prioritet. Vårt tilbud til gjestene presenteres som tre bærebjelker i en HUB som gir oversikt og tilgang til hele. Her er noen av de tingene du kan gjøre og oppleve i Vrådal om sommeren:

Hotellet

Hotellet har et stort aktivitetstilbud for store og små og har en fantastisk beliggenhet i nord-enden av den vakre innsjøen Nisser. Her kan du planlegge en aktivitetsferie eller bare slappe av og nyte god mat og drikke. Vi serverer god og kortreist norsk mat myntet på tradisjoner i vår egen region og tar gjerne imot bestillinger dersom noen i følget har allergier eller spesielle behov. Vi strekker oss så langt vi kan for at gjestene våre skal være glade og trives hos oss.

Hent nye krefter i en av våre mange tradisjonsrike stuer, vår nydelige eplehage, på takterrassen eller i vår private strandsone Straand Sommerland som også har en strandbar med enkel servering i sommerhalvåret. Her kan du bade, benytte trampoliner eller lekeapparater, sykle i et stort utvalg av merkede løyper, leie båt, kano eller en av våre flotte kajakker og nyte den vakre innsjøen Nisser.

Takterrassen på hotellet er et samlingspunkt og en arena hvor folk møtes for å nyte god mat og drikke eller sosialt samvær med nye og gamle venner. Det er også mulig å trekke seg tilbake til den øvre solterrassen for de som ønsker det.

Veteranbåten M/S Fram er vår store stolthet og seiler på innsjøene Nisser og Vråvatn med utgangspunkt fra Vrådal. Hun går i trafikk fra mai til oktober med rute- og sightseeingturer i vakker innlands-skjærgård og er en flott opplevelse for både store og små. På båten anbefales det å teste ut de velkjente vaflene og en god kopp kaffe. Sjekk rutetidene på www.ms-fram.no.

Hotellet har også et flott basseng som holder friske 26 grader, en populær arena for både barn og svømmende mosjonister om været skulle være litt rufsete. Her er det noe for absolutt alle.

 

Ta også en tur innom vår gode nabo, sølvsmedmester Astrid Søftestad, som både lager smykker og driver en gavebutikk litt utenom det vanlige. Nisseloftet er en julebutikk med nisser, engler og de vakreste julekuler, et utvalg som bare må oppleves og her er det jul hele året. Velkommen innom.

Opplevelser - HUB Experience

Vi har over mange år utviklet et stort opplevelseskonsept for våre gjester i Vrådal. HUB Experience tilrettelegger for at du som gjest skal kunne bo, oppleve og nyte hotellet med full tilgang til vårt HUB-tilbud som omfatter alt fra fjellvandring i merkede løyper, golf, sykkelturer langs vei eller i terreng eller bading og vannsport med båt og padleaktiviteter. Dersom du besøker vår aktivitetsside www.HUBriding.no vil du finne aktivitetskonseptet for bil, motorsykkel eller sykkel som omfatter et enormt nettverk av kvalitetssikrede kjøreruter og opplevelser.

Vi er den største rute-HUBén for bil og motorsyklister i Norge og vi har i år også ferdigstilt et fantastisk nettverk for terrengsyklister som også er tilpasset El-sykling i noe av Norges flotteste sykkelterreng. Hos oss kan du utøve landeveissykling, teknisk sykling på sti eller nyte høyfjellet på åpne og blankskurte plater av norsk grunnfjell. Her er det utfordringer og mestringsopplevelser for alle og alle ferdighetsnivåer. Du kan også sykle langs vann og kanaler, nyte naturlige badeplasser langs Nisser. Dette er et eldorado for de som er glad i aktivitetsferier, spesielt fjellvandring, sykling og padling. Vårt sykkeltilbud er spesielt stort og interessant og vi kan garantere mangfold, nytelse og en høy produksjon av gode minner.

Fra hotellet ser vi også over til en av Norges vakreste 9-hulls golfbaner som ligger på Fossøy. Her kan du nyte spill på en meget velholdt golfbane med eget vanningsanlegg rett fra innsjøen Nisser. På denne banen får du utfordringer på løpende bånd og kanskje seiler veteranbåten MS Fram forbi? Sjekk ut https://vradalgolfklubb.no/.

I vannkanten på nedsiden av hotellet finner du Straand Sommerland som tilbyr aktiviteter og lek for store og små. Her har vi en nydelig sandstrand som på en god sommerdag hensetter deg og dine til sydlige og eksotiske opplevelser i naturskjønne opplevelser. Veteranbåten vår M/S Fram går regelmessig på slusecruise herfra og det er så absolutt en flott opplevelse å ta med seg.

Hotellet har også innendørs aktivitetsrom for lek og moro for hele familien.

Telemarksregionen

Telemark er rik på kulturhistorie og med Straand sin sentrale beliggenhet er det enkelt å nå alle med korte og opplevelsesrike biletapper. I nærområde kan du oppleve Hamaren og tretoppsvien i Fyresdal , vannveiene i Telemark , UNESCOs verdensarvsted Rjukan-Notodden industriarv , det fantastiske Z-museum i Treungen , jettegrytene i Nissedal  og Bø Sommarland  for å nevne noe.

Vest-Telemark museum med flere lokasjoner i regionen  er den fremste formidleren av vår kulturhistorie og en reise fra museum til museum er en opplevelse i seg selv. Vi kan være behjelpelig med å gi råd og gjøre nødvendige avtaler ved behov.