Document

Fra Vrådal er det ikke lenger til fjordene i Hardanger, enn at du kan oppleve det på en dagstur.

Fjord & Fjell

Fra Vrådal er det ikke lenger til fjordene i Hardanger, enn at du kan oppleve det på en dagstur.

Fra Vrådal kjører du til Brunkeberg og derfra vestover, forbi “Skisportens Vugge” Morgedal og Høydalsmo til Åmot i Vinje.

Videre gjennom Vinje kommer du forbi Vinjestoga, som er barndomshjemmet til A.O. Vinje. Et annet flott stoppested er Mjonøy, med steinovnsbakeri, brukskunst og kunstutstilling.

Lenger vest kommer vi opp på høyfjellet og kjører langs kanten av Hardangervidda Nasjonalpark. Langs veien oppe på fjellet ligger Haukeliseter, som er åpen hele året med overnatting og servering for både fotturister og veifarende. Beliggende 1000 m.o.h. er dette et godt utgangspunkt for fotturer på Hardangervidda.

Videre over fjellet går veien gjennom en rekke tunneller og etter en bratt nedstigning dukker bygda Røldal opp. Dette er en vakker bygd med stavkirke fra 1100 tallet. Videre kjører du igjen over fjellet; enten på hovedveien i tunneller eller på den sommeråpne gamleveien over Seljestadjuvet.

Nedover mot Odda passeres Låtefoss som er et flott skue med fall på 165 meter. Noen kilometer lenger ned ligger industrisamfunnet Odda som er inngangsporten til Hardanger. Veien ned mot Odda byr på flotte fossefall og storslått utsyn over Folgefonna, Norges nest største isbre.

I Odda finner du spisesteder og butikker, eller du kan ta turen til Tyssedal og besøke vannkraftmuseet der. Du kan også kjøre videre gjennom fagre fruktbygder langs fjorden til Ullensvang.

Kjør samme vei tilbake til Åmot. Derfra kan du ta en alternativ rute via Dalen og Vråliosen tilbake til Vrådal.

Kart og veibeskrivelse

Les mer