fbpx
Document

Fotturer i Vrådal

Vrådal har et flott terreng for fotturer. Her finner du merkede ruter for både barnefamilier og mer erfarne vandrere. Det er både skogsterreng og snaufjell i Vrådal; noe for enhver smak! Sesongen for fotturer strekker seg fra mai til oktober.

Hva er "Velkomen Vandrar"?

I Treungen ligger Z-Museum med en rekke utstillinger. Blandt annet biler, motorsykler og mopeder med tidsriktig tilbehør. Det er også en unik samling av orientalske tepper, samt gamle leker og klær og en stor telefonutstilling. I museet ligger også en koselig kafé i gjennomført 60-talls stil.
Les mer på www.z-museum.no

Veneli turområde

Fra Vrådal kjører du sydover langs vakre Nisser, Telemarks største innsjø. Det er to ruter langs vannet; enten på østsiden på hovedveien gjennom bygdesenteret Nissedal, eller med kabelferge over til Fjone på vestsiden, og videre på bygdevei langs vakre strender. Begge alternativer ender i Treungen sentrum. Ta gjerne det ene alternativet til Treungen og det andre på vei hjem.

Kart og veibeskrivelse

Hægefjell

I nærheten av Z-Museum ligger Pipo Playground som er et lekesenter for barn. I Treungen sentrum finnes ulike butikker, blant annet Tveitsund Blomar og Gåver, MX Sport, COOP Prix, SPAR, butikken Svigerinnenes Draum samt bank(Sparebanken Sør) og turistinformasjon (kun åpen om sommeren).

På grusveier (barnevogn- og rullestolvennlig)

I øylandskapet og langs Nissers bredder går det an å få seg gåtur i idylliske omgivelser. Du går ikke langs vannet hele tiden, men det er ikke langt unna! Ved golfbanen på Fossøy er det en flott turvei som er lett tilgjengelig for alle. Start ved Småstraum sluse eller ved golfbanen.

Skogsstier

Vrådal har en nett av skogsstier som egner seg godt for småturer, med eller uten gåstaver (Nordic Walking). Les mer her og be gjerne om kart i resepsjonen under ditt opphold.

Roholtsfjell

Fjelltopp på over 1.000 m.o.h med T-merket løype både fra Vrådal sentrum og fra Heia mellom Kviteseid og Vrådal (RV 41).
Dette er en litt tøffere fjeltur der endel av turen går på bratte svaberg. På toppen venter en fantastisk utsikt. Kart fås kjøpt i resepsjonen og på turistinformasjonen.