Document

Fotturer i Vrådal

Vrådal har et flott terreng for fotturer. Her finner du merkede ruter for både barnefamilier og mer erfarne vandrere. Det er både skogsterreng og snaufjell i Vrådal; noe for enhver smak! Sesongen for fotturer strekker seg fra mai til oktober.

Hva er "Velkomen Vandrar"?

Historiske Straand Hotel er et reisemål hvor vi har mye fin natur og vandreturer av varierende vanskelighetsgrad i nærområdet. Vi hjelper deg gjerne med å finne en ettermiddagstur langs innsjøen Nisser, eller en mer utfordrende topptur.

Veneli turområde

Veneli turområde er ett flott tilrettelagt turområde, med muligheter både for vandring i skogsterreng så vel som en tur til toppen av Venelifjell, hvor du har utsikt over store deler av området rundt innsjøen Nisser.
Her er det lagt til rette for turer som passer både små og store.

Hægefjell

Fra toppen av Vrådal Panorama skisenter kan ta turen over fjelltoppene inn mot Hægefjell. Turen begynner i skogsterreng, men fører fort opp mot tregrensen og fjell- og myrlandskap med flott utsikt over store områder både nedover mot Nisser og oppover mot de nordligere delene av regionen
Toppen av Hægefjell ligger på 1021 meter over havet og turen er middels krevende.

På grusveier (barnevogn- og rullestolvennlig)

I øylandskapet og langs Nissers bredder går det an å få seg gåtur i idylliske omgivelser. Du går ikke langs vannet hele tiden, men det er ikke langt unna! Ved golfbanen på Fossøy er det en flott turvei som er lett tilgjengelig for alle. Start ved Småstraum sluse eller ved golfbanen.

Skogsstier

Vrådal har en nett av skogsstier som egner seg godt for småturer, med eller uten gåstaver (Nordic Walking). Les mer her og be gjerne om kart i resepsjonen under ditt opphold.

Roholtsfjell

Fjelltopp på over 1.000 m.o.h med T-merket løype både fra Vrådal sentrum og fra Heia mellom Kviteseid og Vrådal (RV 41).
Dette er en litt tøffere fjelltur der en del av turen går på bratte svaberg. På denne turen bør du ha sko med godt grep på både tørre og våte overflater.
På toppen venter en fantastisk utsikt.