Miljø og bærekraft

Med hjerte for Vrådal

Straand Hotel ligger fint til i nordenden av Nisser, en av Norges største innsjøer, som er omkranset av skog og fjell. Her er det mulig å vandre direkte fra innlandsskjærgård til topptur.
I nordre del av Nisser er det funnet spor av mennesker som har brukt naturen i vårt nærområde helt tilbake til steinalderen.

Straand Hotel er en miljøfyrtårnbedrift.
I et distrikt med lange tradisjoner for fangst, jakt og friluftsliv er det en naturlig del av hverdagen å etterlate oss ett så lite miljømessig avtrykk som mulig.
Vi jobber for å begrense matsvinn og spredning av annet avfall. Som del av dette har vi begynt å fase ut buffetservering og serverer mesteparten av året tallerkenretter.
Mange av våre medarbeidere bor tett på hotellet og går eller sykler til og fra sine arbeidssteder.

Straand Hotel er en viktig hjørnesteinsbedrift for den lille bygda Vrådal så vel som Kviteseid kommune med våre 30 årsverk. Vi har også ansatte fra mer enn 10 forskjellige nasjonaliteter som er fast bosatt i lokalmiljøet.
Vi samarbeider med NAV som en inkluderende arbeidslivsbedrift og vi er ett hotell med tariffavtale.
Bedriftskulturen vår er tuftet på høflighet, respekt, og gjestfrihet ovenfor våre gjester så vel som våre ansatte.

Som en av de største reiselivsbedriftene i Vest-Telemark er vi også aktivt med på arbeidet med å få vår region sertifisert som bærekraftig reisemål. Dette er et prosjekt som inkluderer miljø- og klima-tiltak så vel som å bidra til en positiv og inkluderende samfunnsutvikling for vår region og våre medarbeidere og sikre videre drift og viktige arbeidsplasser i både vår bedrift, samarbeidspartnere og vårt nærmiljø.

Som historisk hotell er vi opptatt av å formidle vår historie og identitet til våre gjester.
Som distrikthotell har en viktig del av vår identitet gjennom hele vår historie vært å tilrettelegge for korte og lengre turer til og fra Straand Hotel, for turister så vel som yrkesreisende.
Dette har vi tatt med oss videre og har vært et naturlig grunnlag for konseptet HUBRiding som er utviklet her hos oss i vakre Vrådal.
Ved å tilrettelegge for flotte turer i storslått natur, med eller uten motor, får vi vist frem vårt nærområde og attraksjonene rundt oss. Dette gir gode opplevelser for våre gjester og bidrar til verdiskapning i hele distriktet.

Miljøfyrtårn logo