Document

Velkommen
til oss!

Helt siden 1864 har hotellet vårt sørget for trivsel og god service med gjesten i sentrum. 

Velkommen til Straand Hotel, Vrådal Ferieleiligheter og Vrådal Booking

Velkommen til historiske Straand Hotel.
Her finner du praktisk informasjon om bespisning, inn- og utsjekk og vårt svømmebasseng.

Bespisning:
Vår restaurant har bordsetninger til frokost fra klokken 08:00 til klokken 09:30
Bordsetninger til middag er fra klokken 19:00 til klokken 21:00
Vennligst gi beskjed med ønsket klokkeslett til måltider.
Fra kl 12:00 til kl 18:00 serveres vår lunsjmeny med smørbrød og småretter i vår pianobar eller på vår takterrasse.

Innsjekk og utsjekk:
I normalsesong har vi innsjekk fra kl 15:00 og utsjekk før kl 11:00.
I sesongen juni til september har vi innsjekk fra kl. 16:00 og utsjekk før kl. 11:00.
Dersom de ankommer hotellet før innsjekkstidspunktet skal de selvsagt få sjekke inn dersom rommet er klart, ellers kan alle våre øvrige fasiliteter benyttes, selv om de ikke er sjekket inn på deres rom.

Svømmehall, garderober og badstuer:
Svømmehallen og garderober er åpne fra kl 07:00 – 19:00.
Badstuer er åpne fra kl 07:00 – 09:00 og fra kl 16:00 – 19:00.

Du skal føle deg trygg når du nyter dine feriedager i Fjell Telemark. Smittevern er viktig for våre gjester og ansatte, vi må alle bidra i dugnaden med å begrense COVID-19 pandemien i Norge. Målet vårt er at alle skal ha gode opplevelser i trygge rammer i Fjell Telemark.
Vi følger etter beste evne retningslinjene fra nasjonale myndigheter og for mange av aktørene i regionen betyr det at enkelte servicetilbud er noe tilpasset sammenlignet med normal drift. Vi håper våre gjester setter pris på det ekstra arbeidet vi gjør for å begrense smitte og samtidig har forståelse for at vi må gjøre justeringer på servicetilbudet i lys av COVID-19 situasjonen.

Det er dessverre ikke alt vi kan gjennomføre som i en normalsituasjon, men vi skal gjøre vårt ytterste for at våre gjester skal ha gode opplevelser i Fjell Telemark.

Med utgangspunkt i NHOs veiledere for smittevern og retningslinjene fra FHI har vi i fellesskap utarbeidet en veileder for håndtering av smittevernstiltak under koronautbruddet 2020 bedriftene i regionen oppfordres til å følge. Vi følger de generelle kjørereglene som gjelder, utdrag av de viktigste:

 • Alle må følge de nasjonale helserådene
 • Husk hyppig og god håndvask, vask hendene grundig: 
  når du har vært ute blant folk, når du har vært på toalettet, når du har hostet, nyst eller snytt deg, når du skal lage mat eller spise. Hvis du ikke har såpe og vann tilgjengelig, kan du bruke et desinfeksjonsmiddel
 • Ha god hosthygiene
 • Unngå å hoste eller nyse på andre
 • Host inn i et papirlommetørkle som du kaster. Husk håndvask etterpå!
 • Hvis du ikke har et papirlommetørkle, bør du hoste i albukroken.
 • Gjester eller ansatte må holde seg hjemme om de har symptomer på luftveissykdom. Avbryt ferien og reis hjem hvis du blir syk
  Hold god avstand, minimum 1 meter hvis det er mulig
 • Hyppig og gode renholdsrutiner hos bedrifter som servingssteder, hotell, utleiehytter etc.
 • Ansatte skal få innføring i nye og skjerpede rutiner vedørende smittevernstiltak
 • Informasjon om smittevern skal henge tilgjengelig hos bedrifter

For Straand Hotel har vi grunnet den pågående Covid-19 pandemien innført ekstra tiltak innenfor deler av vårt service tilbud for å på best mulig måte verne deg som gjest for smitte. Nedenfor kan du finne informasjon om hvordan vi håndterer dette.

Bespisning:
Grunnet krav til avstand mellom våre gjester og til individuell servering, vil vi ved innsjekk kartlegge hvilke måltider våre gjester ønsker og avtale klokkeslett for disse. Vi vil ha faste bordsetninger til middag og frokost, samt mulighet for «breakfast to go» – en ferdigpakket frokost som kan nytes på hotellrommet, eller tas med ut.
Vi ber om at alle våre gjester benytter desinfisering ved inngang til vår restaurant og hyppig håndvask generelt.

Bordsetninger til frokost fra klokken 07:30 til klokken 09:30
Bordsetninger til middag fra klokken 19:00 til klokken 21:30
Vennligst gi beskjed med ønsket klokkeslett til måltider og om det ønskes «breakfast to go». Vi ber om forståelse for at vi i enkelte tilfeller må føringer for spisetider for å få til den ønskede spredningen på bespisning av våre gjester.

Innsjekk og utsjekk:
Med hensyn til eventuell smittesporing vil det være behov for å innhente navn og mobiltelefonnummer til alle gjesterom. Dette håndteres ved at hvert rom som sjekker inn fyller ut en ankomstmelding. Vi ber om at våre gjester selv tar vare på romnøkler fra innsjekk til utsjekk. Vi desinfiserer nøkler ved utsjekk, slik at alle nøkler som ligger klar for innsjekk er smittefrie. Vi ber om at alle gjester desinfiserer hendene ved innsjekk.
I sesongen juni til september har vi innsjekk fra kl. 16:00 og utsjekk før kl. 11:00.
Dersom de ankommer hotellet før kl. 16:00 skal de selvsagt få sjekke inn dersom rommet er klart, ellers kan alle våre øvrige fasiliteter benyttes, selv om de ikke er sjekket inn på deres rom.

Svømmehall og garderober:
Svømmehallen er åpen for boende gjester.
Med tanke på smittevern oppfordrer vi våre gjester til å kle seg om og dusje på sitt rom heller enn i svømmehallens garderobe.

Sykdom:
Vi har ikke mulighet til å sjekke inn gjester som har feber- og/eller luftveissymptomer. Dersom du får slike symptomer under ditt opphold, ber vi om at du oppholder deg på ditt rom og kontakter resepsjonen per telefon, enten ved å trykke 9 på rommets interntelefon eller på telefonnummer 35 06 90 00. Hovedregelen er at gjester med symptomer må avbryte ferien og reise hjem for videre oppfølging.

Bransjenorm «trygg overnatting»
NHO Reiseliv har utviklet bransjenormen «trygg overnatting» som kan finnes på www.nhoreiseliv.no

Myndighetene ber alle som bor i Norge om å lese viktig informasjon og råd om koronavirus på www.fhi.no og www.helsenorge.no. Rådene forandrer seg raskt. Informasjonen er tilgjengelig på norsk og engelsk. Dersom du har problemer med å forstå informasjonen, oppfordrer vi deg til å be noen du kjenner om hjelp.