Førerutvikling for alle hverdagsmotorsyklister

Velkommen til førerutvikling med kjøregårdsøvelser
på asfalt og grus (for de som ønsker) lørdag 11. mai 2024 på Fyresdal Flyplass.
Det vil være faglig innhold og sosialt samvær på Straand Hotel gjennom hele helgen.
Book rom og planlegg en flott weekend med faglig innhold i flotte Telemark.

Programmet for førerutviklingskurs 2024

Du kan delta på førerutviklingskurset med eller uten overnatting.
Vi legger opp til en hyggelig kveld med sosialt samvær lørdag kveld med erfaringsutveksling og mingling lørdag ettermiddag.
Dette blir en hyggelig og utivkeldne helg for førere i alle A-Klassene.
Det vil også bli mulighet for HUBRiding på egenhånd.
 •  
 • Gode kjøreøvelser i kjøregård;
  * nødbremsing* unnamanøver* motorsykkelkontroll i lav fart* serpentinerkjøring ( kjegler)* blikk- og sikt-trening* turkjøring i gruppemønster fra og til hotellet
  * grunnleggende øvelser for kjøring på grus (for de som ønsker)

 
Program
 • 08:00 Frokost for våre boende gjester

 • 08:45 Oppmøte for felles avreise mot Fyresdal

 • 09:00 Avreise til Fyresdal flyplass.

 • 10:00 Førermøte på Fyresdal flyplass

 • 10:15 Oppstart øvelser i kjøregården

 • Mulighet for å kjøpe en enkel lunsj og drikke på Fyresdal flyplass

 • 15:00 avslutning av øvelser i kjøregården og hjemreise

Det vil være instruktører med på felleskjøringen til og fra Fyresdal flyplass, her er det mulig å få tilbakemeldinger og tips
Vi forholder oss til Veitrafikkloven og alle øvelser utføres innenfor denne rammen

For spørsmål om kjøreøvelsene, kontakt Eddie Mathisen hos førerutvikling.no på telefon 413 15 100 eller e-post: post@forerutvikling.no

Overnatting på Straand Hotel

 • Pris for enkeltrom fra kr 1305,- per natt
 • Pris for dobbeltrom fra kr 1598,- per natt
Prisene inkluderer frokost.

Førerutviklingskurs 11. mai

 • Pris fra Kr 450,- per peron
 • Følg lenken nedenfor for påmelding

Historiske Straand Hotel i Vrådal jobber kontinuerlig med innovasjon og produktutvikling for motorsyklister og gjester med interesse for classic-car og sykkel.
I år lanseres et nytt årlig arrangement med fokus på førerutvikling i tett samarbeid med de beste forsknings og førerutviklingsmiljøene vi har i Norge.
Helgen 27. til 29. mai blir det et førerutviklingsprogram for motorsyklister på Straand hvor hoveddelen av kjøringen på lørdag går av stabelen på flystripa i Fyresdal.

Telemark har lange tradisjoner hvor førerutvikling har stått i fokus, det er mange som kjenner godt til trafikksikkerhetsdagene for MC som har vært arrangert på med stor suksess på Geiteryggen. Vi er svært galde for at Jan Petter Lyng og hans team er med oss for å arrangere Straand Førerutvikling 27. til 29. mai. Vår målsetning er å videreføre og bringe nye elementer inn i det årlige Geiteryggen-arrangement ved å forene gamle og nye hoder og å bygge videre på dette godt etablerte arrangementet. Vi vil med base på Straand Hotel samle de beste innen forskning og førerutvikling for å tilby motorsyklisten herlige kjøreopplevelser og ny læring denne helgen. Kunnskap og ferdigheter skal forenes med gode opplevelser, akkurat slik vi kan ved Straand Hotel i Vrådal. Størstedelen av ferdighetstreningen skal foregå på flystripa i Fyresdal, men vi kommer til å sette fokus på førerutvikling allerede ved hotelltrappa. Den flotten turen opp langs Nisser og Vråvatn skal gjøres i grupper hvor det blir gitt anledning til veiledning underveis av kyndige instruktører.

Koordinator for arrangementet er Trond Olsen, som også er ansvarlig for Straand Treffet.
Etter 4 år med svært vellykkede motorsykkeltreff på Straand Hotel i Telemark setter vi nå fokus på et nytt og tilpasset tilbud til motorsyklister. Vi skal skape en ny arena for gode opplevelser for motorsyklistene med sterkt fokus på førerutvikling kombinert med gode tur og kjøreopplevelser. Vi bygger på det beste fra de mangeårige trafikksikkerhetsdagene på Geiteryggen og setter dette sammen med førerutviklingskompetansemiljøene, nasjonalt trafikkforskermiljø og fokus på kjøreopplevelser og veiene i regionen. Hensikten er å skape gode kjøreopplevelser og økt ferdighetsnivå gjennom trening og førerutvikling. Som vi alltid pleier, setter vi arrangementet inn i en sosial ramme som krydres med motorsykler, kunnskap, god mat og mange gode samtaler. På kvelden vil vi få vite mer om hvordan forskerne tenker og hvordan de jobber for at vi skal bli enda bedre og sikrere førere.
Dersom du ønsker mer informasjon om førerutviklingsweekenden eller ønsker å bidra til arrangementet kan Trond Olsen kontaktes på e-post straandtreffet@straand.no

Velkommen til oss:  Katrine og Lars Arne Straand, Vertsfamilie og 5. generasjon på Straand Hotel

Svømmebasseng

Oppvarmet innendørs basseng med 27,5 grader og sauna

Gratis WI-FI

Gratis trådløst nettverk over hele hotellet

Lekerom

Vi har lekerom, Nintendo Wii og utlån av lekekasser og brettspill.