Som perler på en snor ligger gårdene i fruktbygda Gvarv midt i Telemark. På denne rundreisen fra Straand Hotel tar vi deg med til et utvalg produsenter av lokal mat og drikke basert på frukt og bær. En perfekt dagstur for å vekke appetitten før middag!
Vår foreslåtte rute med start og mål på Straand Hotel inneholder smaksstopp på tre ulike fruktgårder:
Ved Nyhuus gård kan du oppleve ekte gårdskultur, fruktsmak og estetiske opplevelser. På gården kan du få smaksprøver fra eple- og fruktproduksjonen høstet fra 12 000 frukttrær (!), handle frukt, eplemost, syltetøy, saft, geleer og honning i gårdsbutikken og ikke minst se deg rundt i Galleri Nyhuus – gårdens eget kunstgalleri. Les mer her!
Lindheim Ølkompani er både en fruktgård, bryggeri og restaurant i en og samme pakke! Familiebedriften med tre generasjoner i sving produserer både øl, sider, eplemost, har egen hagerestaurant, utsalg, smaking og omvisning. Her dyrkes det både epler og kirsebær samt andre frukter, grønnsaker og blomster. Les mer her!
Med epler, bier og bær skaper Lien Gård produkter «dyrket med kjærlighet i Telemark», som de selv beskriver det. Gården ligger idyllisk til på Akkerhaugen ved innsjøen Norsjø, og her har familien Hellekås etablert både gårdsbutikk, uteservering og sauna ved vannet. Lien Gård tar imot grupper for omvisning og sidersmaking.
Les mer her!
Hele dagsturen er beregnet til å ta cirka 7 timer, med start og stopp på Straand Hotel i Vrådal.