Nyt sommeren i vakre Vrådal

Helt siden 1864 har hotellet vårt sørget for trivsel og god service med gjesten i sentrum. 

Document


Nyt høsten hos oss i Vrådal - i hjertet av Telemark

Høsten er en av de nydeligste årstidene vi har i Vrådal. Hos oss kan du bo og samle krefter, nyte samvær med familie, gamle og nye venner og underholde deg selv og andre med et rikholdig aktivitetstilbud – vi har bokstavelig talt noe for alle og enhver smak.

Vrådal er en liten, idyllisk bygd som ligger i Vest-Telemark, omgitt av fantastisk natur og vakker innsjø. Gjennom fem generasjoner har vi som familie drevet, bygget og utviklet hotellet til glede for våre gjester. Vi har etablert våre egne tradisjoner og vår egen identitet, i dag er vi stolte medlemmer av De Historiske. Telemark er i seg selv en stolt kulturbærer og er en region som byr på en omfattende kulturarv.

Som gjest har du vår fulle oppmerksomhet og prioritet. Vårt tilbud til gjestene presenteres som tre bærebjelker i en HUB som gir oversikt og tilgang til hele. Her er noen av de tingene du kan gjøre og oppleve i Vrådal om høsten:

Hotellet

Hotellet har et stort aktivitetstilbud for store og små og har en fantastisk beliggenhet i nord-enden av den vakre innsjøen Nisser. Her kan du planlegge en aktivitetsferie eller bare slappe av og nyte god mat og drikke. Vi serverer god og kortreist norsk mat myntet på tradisjoner i vår egen region og tar gjerne imot bestillinger dersom noen i følget har allergier eller spesielle behov. Vi strekker oss så langt vi kan for at gjestene våre skal være fornøyde og trives hos oss.

Hent nye krefter i en av våre mange tradisjonsrike stuer, vår nydelige eplehage, på takterrassen eller i våre hyggelig historiske stuer eller vår pianobar i resepsjonsområdet. Gjennom høsten er det også fult mulig å benytte trampoliner og lekeapparater, sykle i et stort utvalg av merkede løyper, leie båt, kano eller en av våre flotte kajakker og nyte den vakre innsjøen Nisser.

Veteranbåten M/S Fram er vår store stolthet og seiler på innsjøene Nisser og Vråvatn med utgangspunkt fra brygga på Straand. Hun går i trafikk fra mai til oktober med rute- og sightseeingturer i vakker innlands-skjærgård og er en flott opplevelse for både store og små. På båten anbefales det å teste ut de velkjente vaflene og en god kopp kaffe. Sjekk rutetidene på www.ms-fram.no.

Hotellet har også et flott basseng som holder friske 26 grader, en populær arena for både barn og svømmende mosjonister om været skulle være litt rufsete. Her er det noe for absolutt alle.

 

Ta også en tur innom vår gode nabo, sølvsmedmester Astrid Søftestad, som både lager smykker og driver en gavebutikk litt utenom det vanlige. Nisseloftet er en julebutikk med nisser, engler og de vakreste julekuler, et utvalg som bare må oppleves og her er det jul hele året. Det blir fort julestemning ved et besøk hos Astrid. Velkommen!

Opplevelser høst - HUB Experience

Vi har over mange år utviklet et stort opplevelseskonsept for våre gjester i Vrådal. HUB Experience tilrettelegger for at du som gjest skal kunne bo, oppleve og nyte hotellet med full tilgang til vårt HUB-tilbud som omfatter alt fra fjellvandring i merkede løyper, golf, sykkelturer langs vei eller i terreng eller en flott båttur med MS Fram.

Fantastiske turmuligheter

Mange av vårer gjester dyrker turinteressen i de fantastiske fjellene vi har rundt oss. Her finnes det et stort nettverk av korte og lengere turer i skog eller fjell.
Turer som på hver sin måte skaper store opplevelse, mestring og ikke minst mosjon og trening. Dersom du ønsker det lager vi gjerne en spennende
matopplevelse til matpakken din for turen. 
Vi har flotte skoger, blanke sva og høye fjell som skal kunne tilfredsstille ethvert behov eller

ambisjonsnivå. For mere informasjon om turmuligheter og veivalg se https://hubriding.no/hotell/straand/#vandring.

Opplevelser på sykkel

Sykkelen er et svært populært fremkomstmiddel i Vrådal. Hos oss kan du leie tradisjonelle tråsykler eller topp moderne El-sykler som gir deg tilgang til nye og helt fantastiske områder og opplevelser. Vi har laget flotte ruter for både landeveiskjøring og terreng og utvalg og variasjonsmulighetene er mange. Noen har med sin egen sykkel, andre ønsker å leie, vi kan uansett gi deg tilgang til et rikholdig og variert rutenett som vil tilfredsstille både profesjonelle tursyklister. Ønsker du et eget opplegg med logistikk-støtte ordner vi gjerne det også. Vi tar gjerne imot sykkelklubber som vi har laget egne ruter for. For tursyklisten kan vi tilby flotte opplevelser langs Nisser eller Vråvatn, vi har tilgang til sykkelruter i skog og mark, eller klatring over flotte sva på høyfjellet. Vi frakter gjerne syklister til Gautefall-regionen som har et stort nettverk av stier for de litt viderekomne.  Sjekk ut https://hubriding.no/hotell/straand/

Vi anbefaler gjerne våre el-sykler som blant annet kan ta deg opp til Vrådal panorama hvor du kan nyte et bad og en tur i den spektakulære badstua på høyfjellet. En virkelig fin og morsom opplevelse. Sjekk ut www.alpin.no for å booke tid i badstuen.

Forfriskende bad

Hos oss kan du bade både utendørs og innendørs gjennom høsten. Her kan isbaderne varmes opp eller kjøles ned til vinteren ved vårt eget utendørs badeanlegg eller vårt nydelige innendørsbasseng som holder friske 26 grader. Bad og badstue kan komplementeres med forfriskende smaker av lokal mat og drikke som setter en spiss på opplevelsene. Vi skreddersyr gjerne et program for deg og dine.

Du kan ennå kjøre motorsykkel eller dyrke bilinteressen om høsten i vakre Vest-Telemark

Vi har Norges kanskje mest velutviklede rutenett og service tilbud for motorsyklister. Her kan du velge mellom 15 spesialdesignede HUB riding ruter med sving garanti og helt fantastiske tilkomstruter fra øst, vest, nord eller sør. Vi har et eget service program for motorsyklisten som omfatter alt fra teknisk støtte, vask eller tørkefasiliteter for de som har blitt våte. Vi har en egen takterrasse som gjerne er samlingspunktet for de autofile og vi har rett og slett blitt et
viktig møtepunkt for turglade motorsyklister og bilister i sportsegmentet. Hos oss er det derfor som regel en ny utstilling på parkeringsplassen hver eneste
kveld. Kom gjerne innom hvis du bare ønsker deg en kjøretur i regionen og trenger en god kopp kaffe og en pust i bakken.

 Vi arangerer Straand treffet 15. til 17. september og Straand bilfinale 29. september til 1. oktober. Hver for seg legendariske møtepunkt for autofile som har interesser for kjøretøy på to eller fire hjul. Sjekk ut: https://straand.no/straandtreffet/ og https://straand.no/bilfinale/

Weekend with friends and afternoon tee

For å ta vare på deg og dine serverer vi gjerne «afternoon tee» i vår flotte peisestue eller blåsalong. En opplevelse som hensetter deg og dine til ro og nytelse som garantert vil lade flate batterier.

Slusecruise med MS Fram

 Vår egen helt spesille veteranbåt MS Fram seiler fortsatt utover høsten på slusecruise på vakre Nisser og er en opplevelse i seg selv. Sjekk rutetider og mer informasjon på www.ms-fram.no

Golf

Fra hotellet ser vi over til en av Norges vakreste 9-hulls golfbaner som ligger på Fossøy. Her kan du nyte spill på en meget velholdt golfbane med eget vanningsanlegg rett fra innsjøen Nisser. På denne banen får du utfordringer på løpende bånd og kanskje seiler veteranbåten MS Fram forbi? Sjekk ut https://vradalgolfklubb.no/ og vår golfpakke https://straand.no/opplevelser/golfpakke/

Telemarksvegen

Hovedfartsåren til Vrådal og Vest-Telemark fra Sørlandet er Telemarksvegen, RV41 som går i naturskjønne omgivelser fra Kristiansand langs Tovdalselva og Nidelva opp til Treungen, hvor den følger Nisser videre opp til Vrådal og E134 i Brunkeberg.
Langs veien vil du finne rasteplasser med staver utskjært som utsmykkingene fra lokale kulturminner som stavkirker, ølhøner og rosemaling.

Telemarksregionen

Telemark er rik på kulturhistorie og med Straand sin sentrale beliggenhet er det enkelt å nå alle med opplevelsesrike etapper. Vannveiene i Telemark, prøv den spennende Gaustadbanen for en tur til Gaustadtoppen og opplev UNESCOs verdensarvsted Rjukan-Notodden industriarv for å nevne noen. Det mystiske Telemark representert med historiene fra Flatdal, Svartdal og Hjartdal, Ulefoss hovedgård (det hvite smykket) og slusene som tar deg opp til Kviteseid med de gamle rutebådene Henrik Ibsen og MS Victoria på Telemarkskanalen som også serverer deilig kortreist lunsj underveis.

Vest-Telemark er som region et svært spennende område som har mye å by på. Vest-Telemark museum med flere lokasjoner i regionen  er den fremste formidleren av vår kulturhistorie og en reise fra museum til museum er en opplevelse i seg selv. Vi kan være behjelpelig med å gi råd og gjøre nødvendige avtaler ved behov. Viste du at vest-telen var ansett som veldig jålete? 

Vi kan absolutt anbefale en tur til Fyresdal for å gå en flott tretopptur i Hamaren aktivitetspark. Hele vår region er fylt av flotte turopplevelser og mer inspirasjon kan finnes på Vandre Telemark
Det fantastiske Z-museum i Treungen , med sine tidsepoker, gir gode innblikk i lokalhistorien fra gammel og nyere tid.

Som vår nærmeste nabo har vi Vrådals helt unike sølvsmed, Astrid Søftestad og hennes smie og utsalg Sølvsmedtunet. Hun er en kulturbærer med godt håndtverk og med entusiasme lager egne smykker og tradisjons sølv som bunadsølv. Det er også gavebutikk og et helt unikt Nisseloft. Kom i god julestemning og send et kort til Nissen hos Astrid og Erling som driver Sølvsmia. Sølvesmedtunet kan du lese mer om på https://solvsmedtunet.no/

Det er også mye annen kunst- og kulturhistorie og fortellerkunst å finne i vårt nærområde. Hva med en galleri-runde i Vrådal hvor du kan lære mer om personligheter som Louis Moe og tegneren av smørbukk-tegneseriene Solveig Muren Sanden