God mat fra lokale råvarer er helt sentralt for oss på Straand Hotel. Her kan du oppleve den ekte smaken av Fjell-Telemark! Se menyene våre under, finn det du har lyst på, sett deg godt tilbake og nyt et deilig måltid hos oss sammen med noen du er glad i. Vi tilbyr også take away.
Fra kl 12.00 til kl 18.00 kan du spise forskjellige lunsjretter fra vår lunsjmeny i pianobaren eller på takterrassen (om sommeren).
Vi serverer enten en 3-retters meny eller en velsmakende middagsbuffet avhengig av dagens belegg.
I høysesongen fra 1. juli til midten av september serverer vi middagsbuffet.
Vi har bordsetninger hver halvtime fra kl 19.00 til kl 21.00. Pris kr 625,- pr pers (kr 315,- for barn inntil 12 år).
I høysesongen fra 1. juli til midten av september serverer en deilig frokost fra kl 08:00 til kl 10:00. Frokostbuffet eller frokosttallerken, avhengig av dagens belegg. Pris kr 185,- pr pers (kr 95,- for barn inntil 12 år).
Vi anbefaler vår femretters gourmet-meny.
Pris fra kr 1.195,- pr pers. Vinpakker fra kr 1.050,-
Med forbehold om ledig kapasitet. Må forhåndsbestilles.
Valgfrie retter fra 2-retters meny. Fra kl. 12.00–14.00.
Må forhåndsbestilles
Vår selskapsmeny består av ulike 3-retters festmåltider. Fra kl. 19.00–21.00. Pris fra kr 695,- pr pers (fra kr 450,- for barn inntil 12 år).
Med forbehold om ledig kapasitet. Må forhåndsbestilles
En smaksopplevelse med 3 smaksprøver av lokale råvarer, med tilpassede viner. Minimum 4 personer.
Pris fra kr 450,- pr pers.
NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.
Lørdagene fra 19. november til 17. desember har vi tradisjonsrik julemat og underholdning.
Priser fra kr 675,- per person for julebord og underholdning.
Pris fra kr 1650,- per person i dobbeltrom med julebord, underholdning og frokost
For de som ønsker det lille ekstra til aperitiffen kan vertskapet fortelle om historien til Straand Hotel, som strekker seg helt tilbake til 1864.
Pris kr 205,- per person, minimum 10 personer
NB! Må forhåndsbestilles
Vi setter sammen en flott spekeaften med delikatesser fra regionen og nasjonale råvarer.
Pris fra kr 550,- pr pers.
NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.
Hjertelig velkommen til Afternoon Tea i våre historiske stuer fra 1864 eller i vår eplehage. Vi serverer fingersandwicher, nybakte scones og søte delikatesser med te. Pris kr 495,- per person. Vi anbefaler å bestille noe sprudlende drikke til.
Serveres fra kl 13:00 til kl 17:00.
Avhengig av ledig kapasitet. Må forhåndsbestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.
Hjertelig velkommen til Strandbaren i vannkanten av Nisser. Her kan du bade og sole deg på stranden, leie Sup, pedalbåt, kajakk eller kano, hoppe på trampoline eller bestille is, slush eller mat og drikke i strandbaren.
Åpningstider:
kl.11:00 – 17:00 (Søn – tor)
kl.11:00 – 21:00 (Fre – lør)
Ønsker du en ekstra god julebordsopplevelse kan vi tilby en 5-retters julegourmet.
Pris fra kr 995,- pr pers.
NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.
Hvorfor ikke nyte vår populære
femretters på hytta eller hjemme?
Pris fra kr 1050,- pr pers.
NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.
Kontakt oss for å sjekke tilgjengelighet og meny.
Ost, bacon, glace og Pommes frites. Dobbel burger + kr 60,- Allergener: Gluten, melk (brødet kan erstattes med glutenfritt)
Tyttebærkrem, syltet rødløk, salat og French fries & aioli-dipp. Dobbel burger + kr 60,- Allergener: Gluten, melk (brødet kan erstattes med glutenfritt)
Tomat, agurk, glace og French fries. Allergener: Gluten (brødet kan erstattes med glutenfritt)
Med aioli-dipp. Allergener: gluten, fisk
Serveres med Scrocchiarella-brød og parmesan. Allergener: melk, gluten
Med syltede rødbeter, honningristede valnøtter og tyttebærkrem. Allergener: melk og nøtter
Kan bestilles frem til kl. 21. Prøv vår populære delingstallerken. Allergener: spør vår servitør. Anbefalt vin til Reitwagen Sharing platte: Hvit: Lamberti Pinot Grigio 695,- pr flaske / Rød: Villa Maria Pinot Noir 695,- pr flaske
Stekt sopp, BBQ glace, salat og karridipp. Serveres med potetgull. Allergener: gluten
Reker, majones og brød. Allergener: skalldyr, egg, gluten (brødet kan erstattes med glutenfritt)
Reker, rødløk, creme fraiche, sitron, dill, rød kaviar og salat. Allergener: skalldyr, gluten
Med stekt løk. Allergener: gluten, melk (brødet kan erstattes med glutenfritt)
Rett 1
Røykt and fra Holte gård med tyttebær-glace.
Rett 2
Skogsoppsuppe med pesto og chorizo-chips. Allergener: melk, selleri, nøtter
Rett 3
Sorbet av bær med myntegelé
Hovedrett
Lammemørbrad servert med rosmarinsaus, fløtegratinerte poteter og sesongens grønnsaker. Allergener: selleri, sennep
Dessert
Eplekake med iskrem. Allergener: gluten, melk, egg
Rett 1
Gravet elg med hjemmelaget tindved-dressing og friske bær. Allergener: ingen
Rett 2
Kamskjell tartar med lime glace og frisk salat. Allergener: skalldyr
Rett 3
Rødbetsorbet med rødbetchips. Allergener: ingen
Hovedrett
And fra Holte gård. Serveres med marinert fennikel, aspargesbønner, fondantpoteter og Cherry rødvinssaus. Allergener: melk, selleri
Dessert
Vanilje Panna cotta med bærcoulis. Allergener: melk
Rett 1
Tartar av røye fra Fyresdal med limedressing og frisk salat. Allergener: fisk, egg
Rett 2
Honningglasert, fritert geitost fra Haukeli. Allergener: melk, gluten, egg
Rett 3
Frisk salat med avokado og mango.
Hovedrett
Filet av elg med pannestekt skogssopp, ovnsstekte poteter, stekte persillerøtter, karamellisert gulrot og viltsaus. Allergener: sennep, selleri
Dessert
Ostekake med multecoulis. Allergener: gluten, melk, egg
Hovedrett
Grillet kyllingfilet med ovnsbakte poteter og kremet soppsaus. Serveres med sesongens grønnsaker.
Allergener: melk, selleri
Dessert
Gulrotkake med iskrem.
Allergener: gluten, egg, melk
Hovedrett
Quiche Lorraine servert med en frisk rødbetpotetsalat.
Allergener: gluten, egg, melk
Dessert
Sjokolademousse med bærcoulis.
Allergener: egg, melk
* kan lages som vegetar
Hovedrett
Telemark biffburger med avokado mayo. Serveres med hjemmelaget rødløkmarmelade, bacon, salat og pommes frites.
Allergener: gluten, soya, sennep
Dessert
Vanilje Panna cotta.
Allergener: melk
* kan lages som vegetar
Hovedrett
Ovnsbakt laks med Sandefjordsmør og Amadinepoteter. Serveres med sesongens grønnsaker.
Allergener: fisk, melk
Dessert
Sjokolademousse med bærcoulis.
Allergener: egg, melk
Hovedrett
Hjemmelaget Fish & Chips med hjemmelaget remulade og båtpoteter.
Allergener: egg, fisk, melk
Dessert
Sjokoladekake med sorbet.
Allergener: gluten, egg, melk
Forrett
Skogsoppsuppe med pesto og chorizochips.
Allergener: melk, selleri, nøtter
Hovedrett
Lammemørbrad serveres med stekte persillerøtter, fløtegratinerte poteter & rosmarinsaus.
Allergener: melk, selleri, sennep
Dessert
Hjemmelagede tilslørte bondepiker
Allergener; gluten, melk, egg
Forrett
Honningglasert fritert geitost fra Haukeli.
Allergener: melk, gluten, egg
Hovedrett
And fra Holte gård. Serveres med marinert fennikel, aspargesbønner, fondantpoteter & Cherry rødvinssaus.
Allergener: melk, selleri
Dessert
Vanilje Panna cotta med bærcoulis.
Allergener: melk
Forrett
Kamskjell-tartar med lime glace og frisk salat.
Allergener: skalldyr
Hovedrett
Filet av elg med pannestekt skogssopp, ovnsstekte poteter, stekte persillerøtter, karamellisert gulrot og viltsaus.
Allergener: laktose, sennep, selleri
Dessert
Hjemmelaget ostekake med multecoulis.
Allergener: gluten, melk, egg