De historiske ikon

Menyer på Straand Hotel

God mat fra lokale råvarer er helt sentralt for oss på Straand Hotel. Her kan du oppleve den ekte smaken av Fjell-Telemark! Se menyene våre under, finn det du har lyst på, sett deg godt tilbake og nyt et deilig måltid hos oss sammen med noen du er glad i. Vi tilbyr også take away.

LUNSJMENY

Fra kl 12.00 til kl 18.00 kan du spise forskjellige lunsjretter fra vår lunsjmeny i pianobaren eller på takterrassen (om sommeren).

MIDDAG

Vi serverer enten en 3-retters meny eller en velsmakende middagsbuffe avhengig av dagens belegg.
Vi har bordsetninger hver halvtime fra kl 19.00 til kl 21.00. Pris kr 595,- pr pers (kr 300,- for barn inntil 12 år).

FROKOST

Vi serverer en deilig frokost fra kl 08.00 til kl 10.00. Frokostbuffe eller frokosttallerken, avhengig av dagens belegg. Pris kr 175,- pr pers (kr 90,- for barn inntil 12 år).

5-RETTERS GOURMET

Vi anbefaler vår femretters gourmet-meny.
Pris fra kr 1.150,- pr pers. Vinpakker fra kr 1.050,-.

LUNSJ FOR GRUPPER

Valgfrie retter fra 2-retters meny. Fra kl. 12.00–14.00.

FESTMENY

Vår selskapsmeny består av ulike 3-retters festmåltider. Fra kl. 19.00–21.00. Pris fra kr 595,- pr pers (fra kr 300,- for barn inntil 12 år).

Lunsjmeny

Fra kl 12.00 til kl 18.00 kan du plukke ut
deilige retter fra vår lunsjmeny.
Den inneholder småretter, smørbrød og
dagens retter.

3-RETTERS MENY

Vi anbefaler våre treretters menyer med
god hjemmelaget mat og med smaksfulle
lokale råvarer.
Pris kr 475,- pr pers.

Smaken av Fjell

En smaksopplevelse med 3 smaksprøver av lokale råvarer, med tilpassede viner. Minimum 4 personer.
Pris fra kr 450,- pr pers.
NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.

Julebord på Straand Hotel

Lørdagene fra 19. november til 17. desember har vi tradisjonsrik julemat og underholdning.
Priser fra kr 675,- per person for julebord og underholdning.
Pris fra kr 1650,- per person i dobbeltrom med julebord, underholdning og frokost

APERITIFF MED HISTORIEFORTELLING

For de som ønsker det lille ekstra til aperitiffen kan vertskapet fortelle om historien til Straand Hotel, som strekker seg helt tilbake til 1864.
Pris kr 205,- per person, minimum 10 personer
NB! Må forhåndsbestilles

SPEKEAFTEN​

Vi setter sammen en flott spekeaften med delikatesser fra regionen og nasjonale råvarer.
Pris fra kr 550,- pr pers.
NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.

Afternoon Tea

Hjertelig velkommen til Afternoon Tea i våre historiske stuer fra 1864 eller i vår eplehage. Vi serverer fingersandwicher, nybakte scones og søte delikatesser med te. Pris kr 495,- per person. Vi anbefaler å bestille noe sprudlende drikke til. 
Serveres fra kl 12:00 til kl 17:00. NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.

5-RETTERS JULEGOURMET

Ønsker du en ekstra god julebordsopplevelse kan vi tilby en 5-retters julegourmet.
Pris fra kr 995,- pr pers.
NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.

5-RETTERS GOURMET

Hvorfor ikke nyte vår populære
femretters på hytta eller hjemme?
Pris fra kr 1050,- pr pers.
NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.
Kontakt oss for å sjekke tilgjengelighet og meny.

Info om lunsjmeny

Lunsjmeny

Sandwich-meny

Bare litt sulten?

Dessert

Info om middag

Info om 5-retters gourmet

5-retters gourmet

Alternativ 1

Rett 1
Røykt and fra Holte gård med tyttebær-glace.

Rett 2
Skogsoppsuppe med pesto og chorizo-chips. Allergener: melk, selleri, nøtter

Rett 3
Sorbet av bær med myntegelé

Hovedrett
Lammemørbrad servert med rosmarinsaus, fløtegratinerte poteter og sesongens grønnsaker. Allergener: selleri, sennep

Dessert
Eplekake med iskrem. Allergener: gluten, melk, egg

Alternativ 2

Rett 1
Gravet elg med hjemmelaget tindved-dressing og friske bær. Allergener: ingen

Rett 2
Kamskjell tartar med lime glace og frisk salat. Allergener: skalldyr

Rett 3
Rødbetsorbet med rødbetchips. Allergener: ingen

Hovedrett
And fra Holte gård. Serveres med marinert fennikel, aspargesbønner, fondantpoteter og Cherry rødvinssaus. Allergener: melk, selleri

Dessert
Vanilje Panna cotta med bærcoulis. Allergener: melk

Alternativ 3

Rett 1
Tartar av røye fra Fyresdal med limedressing og frisk salat. Allergener: fisk, egg

Rett 2
Honningglasert, fritert geitost fra Haukeli. Allergener: melk, gluten, egg

Rett 3
Frisk salat med avokado og mango.

Hovedrett
Filet av elg med pannestekt skogssopp, ovnsstekte poteter, stekte persillerøtter, karamellisert gulrot og viltsaus. Allergener: sennep, selleri

Dessert
Ostekake med multecoulis. Allergener: gluten, melk, egg

Info om lunsj for grupper

Lunsj for grupper

Grillet kyllingfilet

Hovedrett
Grillet kyllingfilet med ovnsbakte poteter og
kremet soppsaus. Serveres med sesongens grønnsaker.
Allergener: melk, selleri

Dessert
Gulrotkake med iskrem.
Allergener: gluten, egg, melk

Quiche Lorraine*

Hovedrett
Quiche Lorraine servert med en frisk rødbetpotetsalat.
Allergener: gluten, egg, melk

Dessert
Sjokolademousse med bærcoulis.
Allergener: egg, melk

* kan lages som vegetar

Telemark biffburger*

Hovedrett
Telemark biffburger med avokado mayo. Serveres med hjemmelaget rødløkmarmelade, bacon, salat og pommes frites.
Allergener: gluten, soya, sennep

Dessert
Vanilje Panna cotta.
Allergener: melk

* kan lages som vegetar

Ovnsbakt laks

Hovedrett
Ovnsbakt laks med Sandefjordsmør og Amadinepoteter. Serveres med sesongens grønnsaker.
Allergener: fisk, melk

Dessert
Sjokolademousse med bærcoulis.
Allergener: egg, melk

Hjemmelaget Fish & Chips

Hovedrett
Hjemmelaget Fish & Chips med hjemmelaget remulade og båtpoteter.
Allergener: egg, fisk, melk

Dessert
Sjokoladekake med sorbet.
Allergener: gluten, egg, melk

Info om festmeny for grupper

Festmeny

Alternativ 1

Forrett
Skogsoppsuppe med pesto og chorizochips.
Allergener: melk, selleri, nøtter

Hovedrett
Lammemørbrad serveres med stekte persillerøtter, fløtegratinerte poteter & rosmarinsaus.
Allergener: melk, selleri, sennep

Dessert
Hjemmelagede tilslørte bondepiker
Allergener; gluten, melk, egg

Alternativ 2

Forrett
Honningglasert fritert geitost fra Haukeli.
Allergener: melk, gluten, egg

Hovedrett
And fra Holte gård. Serveres med marinert fennikel, aspargesbønner, fondantpoteter & Cherry rødvinssaus.
Allergener: melk, selleri

Dessert
Vanilje Panna cotta med bærcoulis.
Allergener: melk

Alternativ 3

Forrett
Kamskjell-tartar med lime glace og frisk salat.
Allergener: skalldyr

Hovedrett
Filet av elg med pannestekt skogssopp, ovnsstekte poteter, stekte persillerøtter, karamellisert gulrot og viltsaus.
Allergener: laktose, sennep, selleri

Dessert
Hjemmelaget ostekake med multecoulis.
Allergener: gluten, melk, egg