Menyer på Straand Hotel
God mat fra lokale råvarer er helt sentralt for oss på Straand Hotel. Her kan du oppleve den ekte smaken av Fjell-Telemark! Se menyene våre under, finn det du har lyst på, sett deg godt tilbake og nyt et deilig måltid hos oss sammen med noen du er glad i. Vi tilbyr også take away.
LUNSJMENY
Fra kl 12.00 til kl 18.00 kan du spise forskjellige lunsjretter fra vår lunsjmeny i pianobaren eller på takterrassen (om sommeren).
MIDDAG
Vi serverer enten en 3-retters meny eller en velsmakende middagsbuffet avhengig av dagens belegg.
I høysesongen fra 1. juli til midten av september serverer vi middagsbuffet.
Vi har bordsetninger hver halvtime fra kl 19.00 til kl 21.00. Pris kr 595,- pr pers (kr 300,- for barn inntil 12 år).
FROKOST
I høysesongen fra 1. juli til midten av september serverer en deilig frokost fra kl 07.30 til kl 10.00. Frokostbuffet eller frokosttallerken, avhengig av dagens belegg. Pris kr 175,- pr pers (kr 90,- for barn inntil 12 år).
5-RETTERS GOURMET
Vi anbefaler vår femretters gourmet-meny.
Pris fra kr 1.150,- pr pers. Vinpakker fra kr 1.050,-
Med forbehold om ledig kapasitet. Må forhåndsbestilles.
LUNSJ FOR GRUPPER
Valgfrie retter fra 2-retters meny. Fra kl. 12.00–14.00.
Må forhåndsbestilles
FESTMENY
Vår selskapsmeny består av ulike 3-retters festmåltider. Fra kl. 19.00–21.00. Pris fra kr 695,- pr pers (fra kr 450,- for barn inntil 12 år).
Med forbehold om ledig kapasitet. Må forhåndsbestilles
Smaken av Fjell
En smaksopplevelse med 3 smaksprøver av lokale råvarer, med tilpassede viner. Minimum 4 personer.
Pris fra kr 450,- pr pers.
NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.
Julebord på Straand Hotel
Lørdagene fra 19. november til 17. desember har vi tradisjonsrik julemat og underholdning.
Priser fra kr 675,- per person for julebord og underholdning.
Pris fra kr 1650,- per person i dobbeltrom med julebord, underholdning og frokost
APERITIFF MED HISTORIEFORTELLING
For de som ønsker det lille ekstra til aperitiffen kan vertskapet fortelle om historien til Straand Hotel, som strekker seg helt tilbake til 1864.
Pris kr 205,- per person, minimum 10 personer
NB! Må forhåndsbestilles
SPEKEAFTEN
Vi setter sammen en flott spekeaften med delikatesser fra regionen og nasjonale råvarer.
Pris fra kr 550,- pr pers.
NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.
Afternoon Tea
Hjertelig velkommen til Afternoon Tea i våre historiske stuer fra 1864 eller i vår eplehage. Vi serverer fingersandwicher, nybakte scones og søte delikatesser med te. Pris kr 495,- per person. Vi anbefaler å bestille noe sprudlende drikke til.
Serveres fra kl 13:00 til kl 17:00.
Avhengig av ledig kapasitet. Må forhåndsbestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.
5-RETTERS JULEGOURMET
Ønsker du en ekstra god julebordsopplevelse kan vi tilby en 5-retters julegourmet.
Pris fra kr 995,- pr pers.
NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.
5-RETTERS GOURMET
Hvorfor ikke nyte vår populære
femretters på hytta eller hjemme?
Pris fra kr 1050,- pr pers.
NB! Må bestilles senest kl. 12:00 dagen før servering.
Kontakt oss for å sjekke tilgjengelighet og meny.
Info om lunsjmeny
- Serveres fra kl. 12.00–18.00
- Kan bestilles fra pianobar og takterrasse
- Ingen bordreservering
Lunsjmeny
-
Straand Cheese Burger kr 275,-
Ost, bacon, glace og Pommes frites. Dobbel burger + kr 60,- Allergener: Gluten, melk (brødet kan erstattes med glutenfritt)
-
Straand elgburger kr 265,-
Tyttebærkrem, syltet rødløk, salat og French fries & aioli-dipp. Dobbel burger + kr 60,- Allergener: Gluten, melk (brødet kan erstattes med glutenfritt)
-
Hjemmelaget linseburger (vegansk) kr 245,-
Tomat, agurk, glace og French fries. Allergener: Gluten (brødet kan erstattes med glutenfritt)
-
Hjemmelaget Fish & Chips kr 255,-
Med aioli-dipp. Allergener: gluten, fisk
-
Dagens lunsjpasta kr 169,-
Serveres med Scrocchiarella-brød og parmesan. Allergener: melk, gluten
-
Lun chevresalat kr 189,-
Med syltede rødbeter, honningristede valnøtter og tyttebærkrem. Allergener: melk og nøtter
-
Reitwagen Sharing platte – 2 personer kr 498,-
Kan bestilles frem til kl. 21. Prøv vår populære delingstallerken. Allergener: spør vår servitør. Anbefalt vin til Reitwagen Sharing platte: Hvit: Lamberti Pinot Grigio 695,- pr flaske / Rød: Villa Maria Pinot Noir 695,- pr flaske
Sandwich-meny
-
Scrocchiarella Biff Sandwich kr 265,-
Stekt sopp, BBQ glace, salat og karridipp. Serveres med potetgull. Allergener: gluten
-
Straands rekesmørbrød (klassiker) kr 225,-
Reker, majones og brød. Allergener: skalldyr, egg, gluten (brødet kan erstattes med glutenfritt)
-
Straands Skagentoast kr 225,-
Reker, rødløk, creme fraiche, sitron, dill, rød kaviar og salat. Allergener: skalldyr, gluten
-
Straands elgkarbonade-smørbrød (klassiker) kr 225,-
Med stekt løk. Allergener: gluten, melk (brødet kan erstattes med glutenfritt)
Bare litt sulten?
Dessert
Info om middag
- Serveres fra kl. 19.00–21.00
- Middagen serveres i restauranten
- Bordreservering
- Kjøkkensjefens valg for dagen: enten 3-retters meny eller buffe
Info om 5-retters gourmet
- Serveres fra kl. 19.00–21.00
- Enten i restaurant eller Bestemorstua
- Bordreservering
- Bestilles senest dagen i forveien
- Kan serveres i vinkjeller (min 10 pers.)
5-retters gourmet
Alternativ 1
Rett 1
Røykt and fra Holte gård med tyttebær-glace.
Rett 2
Skogsoppsuppe med pesto og chorizo-chips. Allergener: melk, selleri, nøtter
Rett 3
Sorbet av bær med myntegelé
Hovedrett
Lammemørbrad servert med rosmarinsaus, fløtegratinerte poteter og sesongens grønnsaker. Allergener: selleri, sennep
Dessert
Eplekake med iskrem. Allergener: gluten, melk, egg
Alternativ 2
Rett 1
Gravet elg med hjemmelaget tindved-dressing og friske bær. Allergener: ingen
Rett 2
Kamskjell tartar med lime glace og frisk salat. Allergener: skalldyr
Rett 3
Rødbetsorbet med rødbetchips. Allergener: ingen
Hovedrett
And fra Holte gård. Serveres med marinert fennikel, aspargesbønner, fondantpoteter og Cherry rødvinssaus. Allergener: melk, selleri
Dessert
Vanilje Panna cotta med bærcoulis. Allergener: melk
Alternativ 3
Rett 1
Tartar av røye fra Fyresdal med limedressing og frisk salat. Allergener: fisk, egg
Rett 2
Honningglasert, fritert geitost fra Haukeli. Allergener: melk, gluten, egg
Rett 3
Frisk salat med avokado og mango.
Hovedrett
Filet av elg med pannestekt skogssopp, ovnsstekte poteter, stekte persillerøtter, karamellisert gulrot og viltsaus. Allergener: sennep, selleri
Dessert
Ostekake med multecoulis. Allergener: gluten, melk, egg
Info om lunsj for grupper
- Fra kl. 12.00–14.00
- Serveres i restauranten
- Bordreservering
- Bestilles senest dagen i forveien
Lunsj for grupper
Grillet kyllingfilet
Hovedrett
Grillet kyllingfilet med ovnsbakte poteter og kremet soppsaus. Serveres med sesongens grønnsaker.
Allergener: melk, selleri
Dessert
Gulrotkake med iskrem.
Allergener: gluten, egg, melk
Quiche Lorraine*
Hovedrett
Quiche Lorraine servert med en frisk rødbetpotetsalat.
Allergener: gluten, egg, melk
Dessert
Sjokolademousse med bærcoulis.
Allergener: egg, melk
* kan lages som vegetar
Telemark biffburger*
Hovedrett
Telemark biffburger med avokado mayo. Serveres med hjemmelaget rødløkmarmelade, bacon, salat og pommes frites.
Allergener: gluten, soya, sennep
Dessert
Vanilje Panna cotta.
Allergener: melk
* kan lages som vegetar
Ovnsbakt laks
Hovedrett
Ovnsbakt laks med Sandefjordsmør og Amadinepoteter. Serveres med sesongens grønnsaker.
Allergener: fisk, melk
Dessert
Sjokolademousse med bærcoulis.
Allergener: egg, melk
Hjemmelaget Fish & Chips
Hovedrett
Hjemmelaget Fish & Chips med hjemmelaget remulade og båtpoteter.
Allergener: egg, fisk, melk
Dessert
Sjokoladekake med sorbet.
Allergener: gluten, egg, melk
Info om festmeny for grupper
- Serveres fra kl. 19.00–21.00
- Serveres i restaurant
- Bordreservering
- Bestilles senest dagen i forveien
- Kan bestille eget lokale (min 10 pers.)
Festmeny
Alternativ 1
Forrett
Skogsoppsuppe med pesto og chorizochips.
Allergener: melk, selleri, nøtter
Hovedrett
Lammemørbrad serveres med stekte persillerøtter, fløtegratinerte poteter & rosmarinsaus.
Allergener: melk, selleri, sennep
Dessert
Hjemmelagede tilslørte bondepiker
Allergener; gluten, melk, egg
Alternativ 2
Forrett
Honningglasert fritert geitost fra Haukeli.
Allergener: melk, gluten, egg
Hovedrett
And fra Holte gård. Serveres med marinert fennikel, aspargesbønner, fondantpoteter & Cherry rødvinssaus.
Allergener: melk, selleri
Dessert
Vanilje Panna cotta med bærcoulis.
Allergener: melk
Alternativ 3
Forrett
Kamskjell-tartar med lime glace og frisk salat.
Allergener: skalldyr
Hovedrett
Filet av elg med pannestekt skogssopp, ovnsstekte poteter, stekte persillerøtter, karamellisert gulrot og viltsaus.
Allergener: laktose, sennep, selleri
Dessert
Hjemmelaget ostekake med multecoulis.
Allergener: gluten, melk, egg