SETERLIV: På Kråkeroe-staulen beiter kyrne på saftig fjellgras. Foto: Kråkeroe-staulen

Turforslag: Smaken av Fjell-Telemark

Det er mye fjell i Telemark. I denne rundreisen får du smake på seterkost, lokale oster og bakverk, alt i vakker natur!
8 t
228 km

Denne rundturen fra Vrådal over Rauland til Rjukan og tilbake kan oppsummeres med smaken av seter og kjøring i vakker natur!

Vi starter på Straand hotell og setter kursen gjennom kulturlandskapet og til Rauland.

Stopp nr. 1: Lega ysteri og bakeri

Ved Lega på Rauland får du ost i verdensklasse, som den prisbelønte geitosten Stavsfjell – med gull i World Cheese Awards. Her beiter dyrene på 930 meters høyde om sommeren, noe som setter sitt unike smak på produktene. Ved Lega finner vi både ysteri og bakeri, kafé og butikkutsalg med både oster, pizza, brød, bakevarer og mange andre gode lokalmatprodukter.

Les mer her!

Stopp nr. 2: Kråkeroe-staulen og Flatdal Meieri

En liten kjøretur fra Lega finner vi Kråkeroe-staulen og Flatdal meieri. Her serverer de rømmegrøt, vafler og selger setersmør, ost og andre produkter om sommeren. Ta en pust i bakken i nydelige omgivelser på fjellet, se på beitende kyr og la roen fylle deg før neste etappe!

Les mer her!

Stopp nr. 3: Selstali seter

Selstali seter ligger på solsiden av fjellet Gaustatoppen ca. 940 meter over havet og innbyr til smak av ekte seterkultur – drevet av samme familie i over 100 år. Her er det ikke innlagt strøm, men med gass og ved til hjelp produseres det likevel setersmør, prim, rømme og hvit ost i tråd med gamle tradisjoner. På setra er det også en kafé der du kan nyte rømmegrøt, sveler, seterkost, spekemat og pizza.

Les mer her!

Hele dagsturen tar cirka 8 timer, med avgang og ankomst ved Straand Hotel i Vrådal.