Straand Bilweekend

Straand Hotel, som er et hotell tilknyttet De Historiske hotell og spisesteder i Norge, satser målrettet på å bli Norges beste hotell for mc- og bil turister, uavhengig av alderen og størrelse på kjøretøyet.

Bilweekend i 2023

Neste år planlegger hotellet å lansere det første Straand-Bilweekend arrangementet i begynnelsen av mai med samarbeidspartnere.
Målet er at første helg i mai skal Straand Hotel bli en fast møtearena for klubber, forhandlere, bilentusiaster og hverdagsbilisten, hvor sesongen åpnes med en flott tur på veiene til Straand Hotel. Det er ca. 2-4 timers kjøretur med innlagt kaffestopp uansett om du kommer fra Sørlandet, store deler av det sentrale Østlandet og Innlandet.
– Sånn sett ligger vi perfekt til her i Vrådal i Kviteseid kommune i den nye fylkeskommunen Vestfold-Telemark, sier Lars Arne Straand og Katrine Straand som er 5. generasjon vertsfamilie på Straand Hotel. Vi planlegger å skape et spennende program med høyt faglig innhold i foredragene, flotte turer, gode matopplevelser og varierte overnattingsmuligheter på biltreffet. Vi skal også by på god underholdning i historiske omgivelser med mye god mat og drikke. Vi ønsker å gi deltakerne på treffet økt innsikt, forståelse og glede, forteller han.

 

Bo godt under arrangementet
– Basen til arrangementene blir på Straand Hotel med 125 rom, stor konferansesal, uteterrasse, basseng, pianobar og restaurant for å nevne noen av fasilitetene våre. Vi legger også opp til Straand Camp hvor det er mulig å sette opp eget telt. Det blir også mulig å leie en seng i «bli kjent hytta» hvor man får mulighetene til å bli bedre kjent med andre som har den samme interessen. Fine leiligheter kun 800 meter unna hotellet står også klare til å ta imot gjester. Vi har mange overnattingsalternativ i alle prisklasser som vi mener er et godt virkemiddel for å tilgjengeliggjøre arrangementet for alle som ønsker å delta, forteller Katrine Straand.

 

Perfekt for bilentusiaster
Perfekte veier. Svingete veier. Ikke for mye bakker. Flotte naturopplevelser. Sånn beskriver gjestene som besøker Straand Hotel veien opp til og rundt hotellet i Vest-Telemark.
– Gjestene som besøker oss med en entusiast-, sports- eller veteranbil har virkelig sett at vi nå satser på å tilby de ekstra service. Det gjelder også de som kommer med veteranbusser eller – lastebil. Det sier Johan S. Straand og Lars Arne Straand som er henholdsvis eier og adm. direktør for Straand Hotel. De er fjerde og femte generasjon vertskap på hotellet. Det ble etablert som skysstasjon i 1864, for 156 år siden av tipp oldeforeldrene til Lars Arne, Kari og Olav Straand.

 

Motor + natur = Gode kjøreopplevelser
– For 3 år siden startet offensiven mot de som er spesielt interessert i 2, 4 eller flere hjul. Vi har vi ofte besøk av bilklubber eller forhandlere som legger et arrangement eller et stopp hos oss. «Straand Treffet» 2018 samlet 400 deltakere, i 2019 kom det 1.500 besøkende og i september 2020 forventer vi over 2.000 motorsyklister til dette arrangementet, forteller Lars Arne Straand.
– Vi ser at de med godt kjøreutstyr, uavhengig av antall hjul får gode turopplevelser ved å besøke oss, sier Lars Arne Straand med et smil. Straand-familien har selv en flott 1969 Cadillac DeVille Convertable, en 1938 Chevrolet lastebil, en 1941 Chevrolet personbil og en 1976 Toyota Crown som veteranbiler som Johan har fått satt i stand. Chevrolet-ene står utstilt på Z-museum i Treungen. I tillegg har Telemark Bilruter flere eldre busser og lastebiler som er godt bevart.

 

Ekstraservice
Ut over å ha flotte veier tilbyr vi ekstra service til de som kommer med spesielle kjøretøy. Vi tilbyr mulighet for vasking, samt at gjestene får seg en ekstra kopp kaffe ved ankomst. Videre har vi fått utviklet gode kart som viser en rekke flotte veier i omgivelsene her i denne delen av fylket, så det er lett å velge flotte naturskjønne kjøreruter, forteller Katrine Straand. Og så spør vi aktivt gjestene om de har ideer til tilleggstjenester og service som vi bør tilby entusiaster som kommer innom på besøk. Hun gleder seg til å ta imot det hun håper blir flere hundre biler på Straand-Bilweekend.

 

Vi jobber nå med å utvikle programmet som kommer til å bli lagt ut på www.straand.no, via Facebook-siden til hotellet og motorklubben når vi nærmer oss.

Meld deg på

Vi vil åpne for påmelding til arrangementet så fort vi har datoer og opplegg klart.

For påmelding til Straand Bilweekend: www.straand.no eller kontakt hotellet på telefon 35 06 90 00
For booking av hotell: www.straand.no eller kontakt hotellet på telefon 35 06 90 00

For interesserte: Vi ønsker å knytte kontakt med klubber, organisasjoner, foreninger, forhandlere, importører, fag- og ressurspersoner som kan bidra med planleggingen, markedsføringen og gjennomføring av arrangementet. Ta kontakt med Lars Arne Straand på e-post lars.arne@straand.no eller mobil 916 76 934

Svømmebasseng

Oppvarmet innendørs basseng med 27,5 grader og sauna

Gratis WI-FI

Gratis trådløst nettverk over hele hotellet

Lekerom

Vi har lekerom, Nintendo Wii og utlån av lekekasser og brettspill.