Høstopplevelser på Straand Hotel

Høst og hygge i ❤️ av Telemark!

Straand Hotel er en skjult perle omkranset av vakre fjell og innsjøspeiling på deilige høstdager, som gir ro i sjelen. Kom og besøk historiske Straand Hotel som har røtter tilbake til 1864 og hvor 5. generasjons drivere ønsker velkommen, eller nyt å stelle for deg/dere selv på en koselig hytte eller leilighet. I tillegg har vi vår egen veteranbåt, MS Fram, som sluses mellom Vråvatn og Nisser. Du kan slappe av i en av våre historiske stuer med en god bok eller ta deg en tur i svømmebassenget vårt. Når du har behov for å bevege deg anbefaler vi køfrie toppturer, med et utvalg som passer for de fleste og som har ulike vanskelighetsgrader og lengder.

Velkommen – vi deler gjerne vårt høstparadis med deg og dine!

Topptur & Lårdalsstigen

Her har vi mye fin natur og vandreturer av ulik vanskelighetsgrad i nærområdet.
Vi hjelper deg gjerne med å finne en ettermiddagstur langs innsjøen Nisser, eller en mer utfordrende topptur. Om turen går til Venelifjell, Hægelifjell eller du tar turen til Lårdalstigen så kan du kombinerer dette med et besøk i saunaen Soria Moria.

Høstopplevelser Straand

Smaken av fjell

Gjør som i Italia. Nyt en aperitivo før middagen eller som et mellom måltid.
Tre smaksprøver med lokale råvarer og tre utvalgte viner. Minimum 4 pers, må forhåndsbestilles. 

Bare på Straand

Straand Hotel satser målrettet på å være Norges beste hotell for motorsykkel, sykkel- og bilturister. Vi ligger sentralt plassert midt i Sør-Norge, hvor vi har spektaktulær natur, unike kjøreopplevelser krydret med kultur- og matopplevelser. Benytt Straand som HUB – opplev hårnålssvinger og tivoliveier på turen

La deg friste – sitt ned eller ta med

HØSTENS TRERETTERS MENY
Vi anbefaler våre treretters menyer med god hjemmelaget mat og med smakfulle lokale råvarer. 
Tre retters meny, kr 475,- pr pers. Skal du feire noe? Oppgrader gjerne til en treretters festmeny fra kr 650,-. pr pers.

LUNSJ OG SMÅRETTER
Fra kl 12 til kl 18.00 kan du plukke ut deilige retter fra vår smårettsmeny med med lokale råvarer.
Prøv vår populære Straand Burger, vi har også take away!

HØSTENS FEMRETTERS GOURMETMENY
Pris kr 1050,- pr pers.
Vinpakke kr 750,- pr pers. Må forhåndsbestilles.

Afternoon Tea på historiske Straand

Hjertelig velkommen til Afternoon Tea i våre historiske stuer fra 1864 som serveres fra kl 12:00 til kl 17:00. Vi serverer fingersandwicher, scones og søte delikatesser med te som blir presentert på etasje-fat. En velsmakende britisk tradisjon med røtter tilbake til 1840. Kr. 395,- per person. 

Vi anbefaler også bobler til dette mot tillegg i prisen.

Høstopplevelser på Straand

Hva skjer i høst? Følg med på

9.-11. SEPTEMBER – DYRSKU ́N
Dyrsku’n er Noregs viktigaste møteplass for mat og landbruk, handel, politiske debatter, foredrag og rotekte opplevingar.

16.-18. SEPTEMBER – STRAAND TREFFET
Velkommen for å prøve ny MC. Mer enn 60 sykler, 15 for- handlere og importører stiller ut modeller for prøvekjøring Det er 5. gang Straand Treffet gjennomføres med fokus på et faglig program med foredrag fredag kveld, prøvekjøring og prisutdelinger på lørdag og søndag.

30. SEPTEMBER – 2. OKTOBER – STRAAND BILFINALE
Bli med på høstens spennende biltreff på Straand. Vi inviterer veteranbiler, nye biler,sportsbiler, street cars, leverandører av rekvisita og deler og alle andre bil- entusiaster hjertelig velkommen til høstmønstring i Vrådal! Premiering for fineste bil, juryens favoritt, folkets favoritt og beste kostyme.

Spesialtilbud

HØSTFERIE UKE 40/41 - BO 4 DØGN,
BETAL FOR 3!

14.-16. OKTOBER – HØSTWEEKEND MED VILTMENY
Nyt høsten i naturvakre omgivelser og oppgrader til en deilig fireretters viltmeny til kr. 815,- pr pers på lørdags- kvelden.

24.-30. OKTOBER – SMAKEN AV FJELL-TELEMARK
Høstens møteplass for produsenter, innkjøpere, bransjefolk og gjester. Speed-dating. Fjell-Mat marked. Smaken av Fjell-Telemark festaften. Dinner show med No Problem.

4.-6. NOVEMBER – STRAAND FESTIVAL
Her vil du oppleve variert norsk dansemusikk fra flere scener, hele weekenden. Det er også gode tradisjoner for ”buskspill” i alle hotellets fellesområder. Er du glad i dans og musikk er dette ett arrangement du bør få med deg.

Svømmebasseng

Oppvarmet innendørs basseng med 27,5 grader og sauna

Gratis WI-FI

Gratis trådløst nettverk over hele hotellet

Lekerom

Vi har lekerom, Nintendo Wii og utlån av lekekasser og brettspill.