Vårens smak av glede

Bache-Gabrielsens venner Vest-Telemark
Invitere alle som har lyst til å smake, lære, oppleve nye smaker og gleden av å smake vin, øl, sider, cognac og god mat til en dag i Vrådal på Straand Hotel. Det blir god mat, god drikke og gode historier og fordrag om hva vi smaker.

Hvem kommer?
Bache-Gabrielsen Norge. Vinsmaking blir ved Selected Wines sitt utsøkte vinsortiment. Tidligere Øl-bonde/grunnlegger og bryggerimester på Fjellbryggeriet, Åsmund Rinde skal ta oss igjenom litt ølhistorie og smaking av øl.
Ingen vet sikkert når man begynte å brygge øl i Norge, men nordmenn i middelalderen mente at det var Odin som hadde lært menneskene å brygge øl. De første spor etter øldrikking i Norden er fra rundt 1500-tallet f.Kr. Historien om Fjellbryggeriet og bryggmester Åsmund Rinde begynte på gården Vehus, noen kilometer sør for Åmotsdal sentrum. Der startet Åsmund Rinde og Margit Karlsen Rinde suksessbedriften Fjellbryggeriet i 1999. Det var mye å lære, men etter år med varierende resultater kom Fjellbryggeriet fram til det gode ølet vi kjenner i dag. Hør Aasmund fortelle om deres reise og sin kunnskap om øl.

 

Program
Lørdag
Kl. 11:00: Vinsmaking, Remi Madsen vil lede oss gjennom denne.
Kl. 12.30: Lunsj i resturanten.
Kl. 14.00: Øl historie med smaking av Åsmund Rinde
Kl. 17.00: Bache-Gabrielsen cognac, smak og lær om cognac fra den ubestridte markedslederen i Norge.
Bache-Gabrielsen en innovativ familiebedrift med sterke røtter fra og til Norge. Jan Erik Hofsli, vil lede smaking av
Bache-Gabrielsen cognac. Han vil gi oss historien, beskrive området,
lære oss om råvarene og produksjons prosessen, alt dette som gir den
edle drikken – cognac.
Kl. 19.00: En «Livlig» Aperitiff i Pianobaren.
Kl. 19.30: Festmåltid – Kjøkkensjef Darius på Straand Hotel kombinerer lokale råvarer med inspirasjon fra hans reise i ulike mattradisjoner. Vi nyter en god 3-retters middag i hyggelig selskap.
Kl. 21.00: Kaffe og Cognac. Kaffe Avec er egentlig et norsk, og nordisk, uttrykk
i Frankrike ser servitøren ut som et spørsmålstegn hvis man ber om
«café avec», der for har vi kalt det Kaffe og Cognac. Det er noe
høytidelig over en «avec» situasjon. Vi går over i en annen setting og
runder av måltidet. Vi flytter over i et annet rom, og nyter
et godt glass med en utsøkt Cognac du mest sannsynlig ikke
har smakt før. Jan Erik vil fortelle historien bak denne og hvordan den
ble fremstilt.
Forbehold om endringer i programmet

Fredag - søndag

Overnatting fredag til søndag med frokost og deltakelse på hele programmet lørdag.

Kr 3235,- per person i dobbeltrom
Kr 4275,- per person i enkeltrom

Bestill her

Lørdag - søndag

Overnatting lørdag til søndag med frokost og deltakelse på hele programmet lørdag.

Kr 2410,- per person i dobbeltrom
Kr 2930,- per person i enkeltrom

Bestill her

Deltakelse lørdag uten overnatting

Deltakelse på hele programmet lørdag.

Kr 1585,- per person

Bestill her