Fokus på gode kjøreopplevelser

Hotellet startet som en skyss-stasjon så det er vel egentlig helt naturlig at vi igjen har sett på veien som det sentrale i vår satsing på turopplevelse og classic cars.

Lars Arne Straand og Katrine Straand som er 5. generasjon vertsfamilie på Straand Hotel forteller at det ble etablert som skysstasjon i 1864 av Kari og Olav Straand for 156 år siden, de var oldeforeldrene til Johan S. Straand som er 4. generasjon hotelleier.

– Vi ser at de med godt kjøreutstyr, enten det har to eller fire hjul får gode turopplevelser ved å besøke oss, sier Lars Arne Straand med et smil. Straand-familien har selv en flott 1969 Cadillac DeVille Convertable, en 1938 Chevrolet lastebil, en 1941 Chevrolet personbil og en 1971 Toyota Crown som veteranbiler som Johan har fått satt i stand. Chevrolet-ene står utstilt på Z-museum i Treungen.

Ekstraservice
Ut over å ha flotte veier tilbyr vi ekstra service til de som kommer med spesielle biler og MC. Vi tilbyr mulighet for å vaske bil eller MC, samt at gjestene får seg en god kopp kaffe ved ankomst. Videre har vi fått utviklet gode kart som viser en rekke flotte veier i omgivelsene her i denne delen av fylket, så det er lett å velge flotte kjøreruter, forteller Katrine Straand. Og så spør vi aktivt gjestene om de har ideer til tilleggstjenester og service som vi bør tilby veteranbil gjester og MC-entusiaster som kommer innom på besøk.

Valgmulighetene for sving og opplevelses-freaker er mange i Telemark og du kan velge mellom kortere dagsetapper til Rauland via Dalen og det spektakulære Eidsborgberget, videre over til Rjukan, ned Åmotsdalen til Hjartdal og tilbake til Straand Hotel. På denne strekningen er det mange muligheter for gode stopp og flotte opplevelser.

Det er også en flott tur å kjøre til Drangedal, derfra småveier over til Lund og Bø og videre til Notodden over Stokland. Her ble det lagt ny asfalt i 2019 og er en fantastisk MC og bilvei med høy tivolifaktor. Det er også en flott tur opp langs Telemarkskanalen fra Lunde til Fjågesund og opp Kviteseidskleivene til Vrådal, det er skikkelig tivolivei ifølge ekspertene.

Du kan selvfølgelig også reise mellom hotellene i Rauland, Rjukan, Dalen og Straand med passende ruter og etapper. Du kan lett oppholde deg i Fjell Telemark hele ferien og være en lykkelig fører, her kan du kjøre på kryss og tvers i dagesvis.

Nyt sommeren, Norge og de flotte veiene i Fjell Telemark. Dette er bare pur lykke.

Book drømmeturen

For interesserte:  Ta kontakt med Lars Arne Straand på e-post lars.arne@straand.no eller mobil 916 76 934

Svømmebasseng

Oppvarmet innendørs basseng med 27,5 grader og sauna

Gratis WI-FI

Gratis trådløst nettverk over hele hotellet

Lekerom

Vi har lekerom, Nintendo Wii og utlån av lekekasser og brettspill.