Straandfestivalen - 3. til 5. november

Vi gleder oss til nok en gang å ønske velkommen til Straandfestivalen i begynnelsen av november

Straandfestivalen er den årlige musikk- og dansefestivalen som arrangeres på historiske Straand Hotel i vakre Vrådal. Det er Tone, Svein og Øyvind i Tones Orkester som står bak festivalen. Lyd og lys leveres av de erfarne karene i Klyve Lydstudio, som også er gitarist i Tones Orkester.
Festivalen arrangeres første helgen i november og her kan man oppleve variert norsk dansemusikk fra flere scener, hele weekenden.

Det er også gode tradisjoner for “buskspill” i alle hotellets fellesområder. Er du glad i dans og musikk er dette ett arrangement du bør få med deg.

Det er muligheter for å melde seg på til dansespilling, ta kontakt med Tone Norheim Klausen (toneklau@online.no eller 900 85 844

Årets line-up:

 • Helge Støholen & Tore Halvorsen
 • Sveriges Cultband
 • Sverre Risdal orkester
 • Tones Orkester
 • Bjørn Tore og Svein (aka Knoll & Tott) 
 • Evjerampen
 • Kalle Walle
 • Sokkelesten
 • Elin med venner
 • Trogfjellduren
 • Andersen & co
 • Villstrå

Vi oppdaterer denne siden med program etter hvert som dette blir klart.

Tore Halvorsen kommer, kommer du?

Overnattingsmuligheter

Bestill nå!

Straandfestivalen
Overnatting

Programmet

Følgende artister er klare for å underholde under Straandfestivalen 2023

2 glade herremenn som gleder seg i hverandres selskap.. og i andres.

Denne duoen er ett vennskapelig og musikalsk sideprosjekt, som disse to herrene opptrer med av og til når det passer inn i begges ganske så overfylte timeplaner. 

Tore Halvorsen er heltids musiker, tidligere vokalist og frontfigur i Norges mest meritterte danseband OLE IVARS.

Etter tiden i Ole Ivars, har Tore jobbet som soloartist, og utga i 2020 sin første soloplate “Godt og se deg igjen”. 

Helge Støholen jobber til daglig i ett familieeiet entreprenørfirma på Tynset, men har tidligere vert heltids og deltids musiker i flere orkestre opp igjennom årene, deriblant i Hamarorkestret Bus Stop Band, og som vokalist og tangentspiller i bandet KELLY’S HELTER, ett meget populært orkester på 80-tallet. Helge kom dessuten ut med sin første soloplate «Nye Veier» i 2015, en plate som ble nominert til årets «Gullskoen-pris».

Duoen har de siste årene opptrådt en rekke ganger rundt omkring både i inn og utland, og de har høstet mye ros for sin litt uformelle stil og kontakt med publikum, i tillegg til ett meget allsidig musikalsk reportoar som spenner i fra viser og opp til heftige discorytmer, selvfølgelig ispedd noen av de mest kjente låtene fra begges karrierer.

Sveriges Cultband

Sveriges Cultband er et svenskt orkester fra Ljungbyholm. Gruppen be grunnlagt i 1997 av Kjell Andersson og Stig “Alex” Axelsson og har platekontrakt med Pama Records AB

Kjell Andersson sier;
“Vi brukar skämtsamt säga att vi spelar västerländsk kulturmusik med ett akustiskt sound. Basen är glad musik med rötter i den skandinaviska folkmusiken men vi blandar även in en hel del cajun och irländsk folkmusik, ibland även inslag åt countrystilen.
Det finns tradition men även förnyelse på vårt egna sätt med eget skrivet material”.

Sverre Risdals Orkester

Sverre Risdals Orkester, består av: Øyvind Seljåsen, trekkspil med elbass. Arnt Kåre Asbjørnsen, trekkspill. Sverre Risdal, gitar og sang.

”Orkesteret” er et resultat av venner, som ofte var med å spilte på gammeldans og leikfest kvelder. Øyvind spiller på leikkurs, og forskjellige folkedans tilstelninger. Øyvind og Arnt Kåre, er også aktive i et lite kor. Jeg, Sverre Risdal, var med å starte dansebandet Frolands -Swingen, som så dagens lys i 1978. Vi ga ut 6. kassetter med musikk og sang. Her var også Øyvind Seljåsen med i 5 og et halvt år. I løpet av denne tiden, fikk vi flere sølvplater + Froland kommunes første kulturpris. I senere tid har jeg, S. Risdal, hatt mitt eget one man band. Det har blitt 23 turer til USA, både som S. Risdals orkester, men ofte alene. Vi var i mange år med på Gautefall treffet. I de siste 8.år, har vi hatt gleden av å være en del av Straand Festivalen. Vi gleder oss til å komme til Straand, fra 3-5-november 2023.

Tones Orkester

Tones Orkester oppsto i 1996, og har flere plateutgivelser bak seg. De spiller hovedsakelig gammeldans, men innimellom sniker det seg med noen låter av utradisjonelt kaliber. Målet til Tones Orkester er at det alltid skal svinge, og at rytmene kan bli så fengende at de mest stivbente rives med!

Bjørn Tore & Svein (aka Knoll & Tott)

Knoll & Tott kommer, kommer du?

Bjørn Tore & Svein traff hverandre på en countrycamp i Åmli for en del år siden og fant tonen. Bjørn Tore fra Arendal og Svein fra Porsgrunn (nå Valebø). Bjørn Tore er en kjent skikkelse i Agder fylkene og har spilt i forskjellige settinger og aleine i mange år. Svein spilte i Trekkspillklubb i en del år for han fant en torader og etter hvert var med å starte Tones Orkester, med fire plateutgivelser. De spiller country og Dansemusikk med mye humør underveis. Bjørn Tore har spilt inn plate i mange år og Svein blei med på årets plate (KNOLL & TOTT)

 

Evjerampen

Evjerampen er en gjeng fra Evje som spiller country og dansemusikk.Arnstein Hafver gitar og vokal Borge Tørå bass og vokal og Finn Bakkevold trekkspill.

Kalle Walle

Kalle Walle har spilt til dans og underholdt med god “voksen” dansemusikk, country swing og gammeldans i en årrekke.
Kalle har spilt mye på festivaler på sørlandet og skaper god stemning på dansegulvet.

Sokkelesten

Sokkelesten toraderklubb fra Drangedal spiller tradisjonell gammeldans.

Trogfjellduren

Trogfjellduren kommer i år som tidligere år.

Elin Med Venner

Elin med Venner på Scenen

Elin med venner spiller tradisjonell dansemusikk, med Torader og Trekkspill.
Gruppa består a Elin Jørgensen på torader, Grethe Larsen på torader, Jan Erik Halvorsen på trommer og Arne Jørgensen på bass.

Villstrå

Villstrå startet i Agder i 2019 og består av Margrethe Wold og Svein Lysestøl på trekkspill, Terje Lauen på gitar og Stanley Rossevatn på bass. Til Vrådal er Jostein Sørtveit fra Tysvær med på bass.
Vi spillet både tradisjonell gammeldans, egne melodier og vi har et bredt register å spille på fra det mystisk melankolske til det glade og lystige. Vi legger vekt på egenart, variasjon, og et levende samspill.
Vi spiller for det meste på festivaler og gav ut vår CD “På Villstrå’ i 2021 midt under koronaepidemien.

Andersen & Co

Andersen & Co består  av erfarne musikere fra Tønsberg / Sandefjord og omegn . Spiller tradisjonell Gammeldans/ Underholdningsmusikk.

Spiller på festivaler  og hoteller flere steder i Norge og Sverige. En del av musikerne spiller i landskjente orkestre. Vi gleder oss til å besøke Straandfestivalen 2023. og håper på en trivelig helg.

Bak fra venstre: Jostein Eidem (Torader) Trygve Grønstad (Bass)  Vidar Grann Hansen (Gitar) Jan Kåre Hasaas ( Trekkspill) Tormod Andersen . ( Torader / Orkesterleder ). Fremme fra Venstre : Berit Foss (Torader )  Ragnhild Solheim ( Torader.)