HubRiding Telemark
- to your bucket list -

en samling av de beste rutene over 4 dager (kjør selv)

Kjør med guide 18. til 20. mai 2024 (Pinsen)

Fire dager til ende for alle

I Telemark har du mye å velge mellom…

Når du har mye å velge mellom kan det faktisk være vanskelig å velge. For å gjøre dette enklere for deg og dine har vi derfor laget et forslag til de aller fineste opplevelsene og de aller beste rutene. Har du en partner som ikke liker å kjøre motorsykkel så har vi satt sammen et aktivitetstilbud som kan tilfredsstille andre behov og interesser. Har du behov eller ønsker som ligger utenfor disse forslagene skal vi klare å skreddersy et opplegg som svarer til dine behov eller ønsker også. Men nedenfor kan du lese og lære litt mer om hva vi anbefaler.

 

Dagsprogrammene og turene
NB: 18 til 20 mai kjøres turene med guide

Dag 1 – Selv tilkomsten er uhyre morsom 

Det er mange veier til Rom heter det, men det minst like mange veier som fører til Vrådal. Forskjellen ligger i at det faktisk er mye morsommere å kjøre til Vrådal. Mye mer natur, mer terreng og mange flere svinger – akkurat det motorsyklisten eller bilisten ønsker og trenger for å være lykkelig.

Nedenfor finner du noen av de anbefalte tilkomstrutene du kan koble deg på. Disse kan du laste ned som GPX filer. Se link til HubRiding.no (link kommer)

Dag 2 – lang rute for deg som liker en god og lang dag i salen…

Den lange kjøreruten på dag 2 går til Lysebotn. Dette er kjøreturen du lenge har drømt om å kjøre og som du aldri vil komme til å glemme. Turen som er på ca 35 mil, krever en tidlig frokost og du rekker tilbake til middag på Straand. Vi garanterer til gjengjeld at du får en herlig kjøredag i alle typer terreng fra fjell til fjord med svinger i alle kategorier. Etappen fra Fidjeland og inn til Lysebotn er spesiell og består av tette svinger som utfordrer førerens blikk og svingferdigheter. Sanseinntrykkene er mange og omfatter alt fra herlige G-krefter, lukt, temperatur og visuelle opplevelser som skaper varige inntrykk og gode minner.  Dette handler om kjøreglede og lykke, du kan lese mere om denne ruten på HUBriding.no/Telemark/rute 9 Valle sporet til Lysebotn.

Link: https://hubriding.no/rute/rute-9-valle-sporet-til-lysebotn/#straand

Dag 2 – kort rute for deg som ønsker en kortere tur og gjerne ønsker å nyte mer av hva Vrådal har å by på:

Det korte alternativet for denne dagen heter Rute 7 – Dramatiske Telemark. Dette er en rute som kan kjøres av absolutt alle. Denne ruten byr på opplevelser og severdigheter som virkelig er flotte. Turen ned langs Nisser til Treungen er spesielt vakker på fine morgener med speilblankt vann og nydelige fjellformasjoner. Veien er nylig oppgradert med fin asfalt som innbyr til kjøring med rytme og god flyt i fine hastigheter. I Treungen finner du Z-museum som byr på en herlig reise i tid, her finner du mange minner fra egen barndom og oppvekstvilkår. Her finner du alt av det du virkelig husker og satte pris på fra din egen oppvekst og litt til. Turen opp til Gjøvdal langs Nesvatn er svingete og spektakulær, den tar deg rett til Fyresdal og spektakulære tretoppveien på Hamaren. Et imponerende nettverk av trebroer og gangveier som er bygget i tretoppene og inn i naturen i Fyresdal. En konstruksjon og et byggverk alle lar seg imponere av. Sjarmøretappen til Vrådal består av symetriske høyhastighetssvinger og tettere hårnålssvinger langs Vråvatn på den aller siste delen. Dette er en fantastisk finale før forfriskninger, god mat og sosialt samvær kan nytes på takterrassen. De mest ivrige tar gjerne en tur inn om vaskeplassen før sykkelen parkeres, det er alltid trivelig å sette seg på en ren sykkel neste dag.

Link: https://hubriding.no/rute/rute-7-dramatiske-telemark/#straand

Dag 3 – Lang rute for deg som for deg som ønsker mest mulig kjøring, læring og et innslag av historiens drama og virkelighet

Denne dagen er satt av til en reise i verdensarven, men ikke på bekostning av kvaliteten på topografi og kjøreopplevelse. Kjøreturen byr på fantastisk og variert sving-terreng i nydelig Telemarksnatur og sanseinntrykkene kommer derfor tett som hagel. Turen fra Vrådal via Dalen, over Rauland til Rjukan har alt du drømmer om hva angår svinger, terreng, rytme og flyt. Vemork, ferjetrafikken på Tinnsjøen og transporten til Notodden som var startstedet for verdens første vellykkede industrielle produksjon av gjødsel. Produksjon av kunstgjødsel er i dag en av de viktigste premissene for verdens matvareproduksjon. Hydros historie starter på Notodden og lysbueovnen som refereres til Birkeland-Eyde-metoden er et must å få med seg. Historien om tungtvannet og Tinnsjøfergene spiller en viktig rolle i historien om 2. verdenskrig, dette er også et spennende og fengslende tema du bør få med deg. I Rjukan og Notodden finner du spennende museer som formidler drama og spenning fra viktige epoker som sikret fred og vår tids levestandard i frihet. Veien videre via Gvarv, Lunde og Fjågesund som er relativt ukjent for motorsyklisten, representerer en skyhøy tivolifaktor og bøttevis med kjøreglede. Vi anbefaler så absolutt et stopp hos sider produsenten Lien Gård på Akkerhaugen og eplebonden Terje Sannes før du starter på den siste tivolietappen via Fjågesund. Et stop hos disse vil gi deg innsikt og lyst til å heie på Norske lokale mattradisjoner. Kjørelengden på denne dagen blir på 31 mil, så du får kjørt mer enn nok.

Lien Gård: https://www.liengard-telemark.no/

Terje Sannes: Kan kontaktes på forespørsel.

Link: https://hubriding.no/rute/rute-15-opplev-verdensarven/#straand

NB: Ruten har foreløpig ingen GPX fil.

Dag 3 – Kort rute for deg som ønsker en fin balanse mellom kjøring og læring i Verdensarven

Kort rute på dag tre har også verdensarven som tema, denne er vesentlig kortere med sine 230 km men byr på fest og moro til tross for at ruten er litt lettere og mindre teknisk.

Turen ned Kviteseidkleivene er alltid festlig og turen fra Brunkeberg via Morgedal, Rauland over fjellet til Rjukan byr på fine flytsoner og herlig kjøring. Ta deg tid til å stanse ved skisportens vugge i Morgedal før du kjører videre til Rjukan hvor du absolutt bør ta deg tid til å oppleve Krossobanen, solspeilet eller Vemorks spennende historie. Historien om sabotørene som sprengte tungtvannskjelleren, et av de aller største og filmatiserte dramaene fra krigshistorien. Kjøreturen fra Rjukan opp til Gaustatoppen er gøyal og tar deg til en ny severdighet som også bør oppleves. Banen i fjellet som tar deg opp til Gaustatoppen er like sjarmerende som den er spennende og du kommer bokstavelig talt ut på Norges tak hvor du faktisk ser det aller meste av hele sør-Norge. Kjøreturen herifra ned til Sauland byr på rytme og lek i symetriske, men varierte svinger i nydelig natur. Herifra går turen rolig via Hjartdal, Seljord til Kviteseid med en grande finale opp Kviteseidkleivene til Straand hotel hvor sykkel parkers for kvelden.

 

Du liker kanskje ikke å kjøre?

Dersom du ikke er like opptatt av å kjøre motorsykkel som partneren din har vi veldig mye annet å by på. Hos oss vil du aldri kjede deg og vi kan virkelig anbefale aktivitetsbaserte opplevelser som:

 

 • Fjellturer i spektakulære omgivelser
 • Sti eller skogsturer i spennende terreng
 • El-sykkeltur til Vrådals mest spektakulære badstue med tilstøtende bademuligheter på toppen av Vrådal Panorama
 • Sider-safari til Lien Gård på Akkerhaugen
 • Z-museum i Treungen som er en reise fra vår egen generasjon og oppvekst
 • Forfriskende bademuligheter i vårt eget basseng eller på vår egen strand
 • Kortreiste matopplevelser og matkulturen i Telemark gjennom en tur i regionen
 • Avslapping i våre historiske omgivelser, hva med afternoon tea og bobler i eplehagen?
 • Besøk vår nærmeste nabo Astrid Søftestad som driver egen sølvsmie, gavebutikk og nisseloft.
 • Tur til Rjukan, men Krossobanen, solspeilet, kafebesøk eller og Vemorks spennende historie
 • Et slusecruise med vår egen MS Fram som ligger til kai nedenfor hotellet og seiler på Nisser og Vråvatn. Nyt en båtopplevelse på Telemarkskanalen med nydelig lunsj om bord i M/S Victoria eller M/S Henrik Ibsen

På kvelden møtes alle på takterrassen for å nyte god mat og drikke, deling av opplevelser og gode historier før kroppen finner ro og lades til ny dag og nye opplevelser.

Dag 4 – På vei hjem- hva med en tur innom Tretoppvegen?

Tretoppvegen er bygd i et inkluderende design og er ca. 1 km lang og 2 meter brei, og den er universelt utformet. På toppen ender veien i en utsiktssirkel på 45 meter i diameter – her kan du nyte utsikten over Fyresvatn fra 15 meter over bakken! Tretoppvegen følger konturene i landskapet, og henter høgde fra landskapet for å gjøre stigninga mest mulig universell.

Hamaren Aktivitetspark stod ferdig våren 2017 (lenke = film fra åpningen), og den har blitt et eldorado for alle aldersgrupper! Parken har turveier som er universelt utformet og mange ulike aktivitetstilbud: Sykkelløype, tretopptrampoline, klatrepark, utekjøkken, gapahuker, bålplasser, badeplatting, grillhytte, natursti, klatreelement i stål og tre (Bjørnen og Reven), og ei spektakulær gangbru rundt Hamarens sørligeste punkt. Sjekk ut denne linken: https://www.fyresdal.kommune.no/hamaren-og-tretoppvegen.485410.nn.html

Overnattingsmuligheter

Bestill leilighet eller camping!

Contact Us
First
Last