Fotturer i Vrådal

Vrådal har et flott terreng for fotturer. Her finner du merkede ruter for både barnefamilier og mer erfarne vandrere. Det er både skogsterreng og snaufjell i Vrådal; noe for enhver smak!
Sesongen for fotturer strekker seg fra mai til oktober.

Hva er Velkomen Vandrar?
Velkomen Vandrar er et bedriftssamarbeid i øvre Telemark. Bedriftene forplikter seg til å ha spesifikke servicetilbud til vandrere: mulighet til å smøre matpakke, tørke klær, få turtips osv.
Les mer her
Straand Hotel er et Velkomen Vandrar hotell.

Veneli turområde
Litt sør for hotellet ligger Venelifjell, et turområde som egner seg flott for hele familien.
Les mer om turområdet her
Venelifjell er en del av prosjektet VandreTelemark, og her kan du laste ned folder med kart.
Last ned PDF.

Hægefjell
Hægefjell troner majestetisk over innsjøen Nisser med sine 1.021 m.o.h. Fra Vrådal Panorama Skisenter er det merket rute hele veien. Dette er en skikkelig fjelltur som man må beregne hele dagen på.
Hægefjell er en del av prosjektet VandreTelemark, og her kan du laste ned folder med kart.
Last ned PDF

På grusveier (barnevogn- og rullestolvennlig)
I øylandskapet og langs Nissers bredder går det an å få seg gåtur i idylliske omgivelser. Du går ikke langs vannet hele tiden, men det er ikke langt unna!
Ved golfbanen på Fossøy er det en flott turvei som er lett tilgjengelig for alle. Start ved Småstraum sluse eller ved golfbanen.

Skogsstier
Vrådal har en nett av skogsstier som egner seg godt for småturer, med eller uten gåstaver (Nordic Walking). Les mer her og be gjerne om kart i resepsjonen under ditt opphold.

Roholtsfjell
Fjelltopp på over 1.000 m.o.h med T-merket løype både fra Vrådal sentrum og fra Heia mellom Kviteseid og Vrådal (RV 41).
Dette er en litt tøffere fjeltur der endel av turen går på bratte svaberg. På toppen venter en fantastisk utsikt. Kart fås kjøpt i resepsjonen og på turistinformasjonen.