Straand Watt-treffet

Velkommen til en sykkelhelg utenom det vanlige

31. mai til 2. juni 2024
– sykkelglede for “hvermannsen” –

Straand Watt-treffet - 31. mai til 2. juni 2024

Har du tenkt å kjøpe el-sykkel?

Mobilitet, helse, bærekraft og kostnader er nøkkelord i alles hverdag og virkelighet og opptar oss mer og mer. Virkeligheten treffer oss og påvirker våre individuelle handlingsrom og i noen sammenhenger hvil de virke begrensende på våre muligheter til å opprettholde friheten eller tilrettelegge for oss selv. Vi mennesker liker liker friheten, vi vil gjerne styre vår egen hverdag, når vi vil og hvor vi vil. El-sykkelen har i løpet av få år og egentlig ganske raskt gitt oss mulighetene og friheten tilbake.

El-sykkelen har gitt oss mulighet til å løse mobilitetsutfordringer i hverdagen, helse, rekreasjon, ja til og med muligheten til å oppdage eller utforske nytt terreng. Og, den gjør det på en aldeles glimrende måte som er komfortabel, morsom og til og med utfordrende. El-sykkelen har gjort det mulig for «hvermansen» å gjøre ting man tidligere ikke klarte å gjennomføre og byr derfor også på en anselig menge mestring – uansett nivå eller ambisjoner.

I dag finnes det El-sykler til enhver bruk eller bruksområde og alle og enhver kan finne oen bruker El-sykkelen til en sykkel som passer til seg selv og eget bruksområde. Vi deler gjerne El-sykkelen inn i følgende kategorier:

 • Hybrid eller hverdagssykler
 • Laste-sykler til famile eller hverdagsbruk
 • Dual-sport som brukes til hverdag og mosjonssykling i terreng
 • Offroad som gjerne er for spesialister eller sti-syklere

Det finnes trauste sykler, det finnes kule sykler, det finnes tunge sykler, det finnes lette sykler, det finnes treige sykler og det finnes raske sykler. Det finnes også sykler som er dårlige og det finnes sykler som er veldig gode. Det finnes billige sykler og det finnes kostbare sykler.

Problemet til «hvermansen» er gjerne knyttet til utfordringen med å finne veien i en jungel av valg og valgmuligheter. Utfordringen er gjerne knyttet til vår egen mulighet til å forstå hva vi selv egentlig ønsker og faktisk trenger, for så å gjøre et riktig valg som deretter gir maksimal sykkelglede.

Dette har vi tenkt å gjøre noe med og vi skal gjøre det enklere for «hvermansen» å velge riktig sykkel for å skape større sykkelglede – DET ER MÅLET VÅRT.

Om arrangementet

Watt-treffet skal legge til rette for at du skal kunne lære, prøve og forstå hvilken sykkel eller sykkeltype du selv faktisk trenger. Dette handler om å finne veien i en jungel av informasjon, merker, informasjon og bruksområder.

Vi vil denne helgen samle så mye kompetanse, sykkeltyper og merker som vi klarer, slik at du skal kunne få bedre innsikt i hva markedet tilbyr og ikke minst hva som passer for deg. Sportsbutikker, kjeder og importører vil denne helgen stille ut og tilgjengeliggjøre sine modeller, slik at du kan lære og prøve disse i et miljø som er relevant for din bruk.

Vi har laget et nettverk sykkelruter rundt Straand hotel som er tilpasset hverdagssykkelisten, pendleren, mosjonisten, stisyklisten og ikke minst den ekstreme speialisten som virkelig søker utfordringer.  I nettopp dette miljøet kan du prøvekjøre syklene iht egne preferanser og målsetninger.

Under dette arangementet vil vi vise deg veien inn til ditt riktige miljø og la deg prøve, erfare og kjenne på hvilken sykkeltype eller modell som er riktig for deg. Vi vil gjøre deg kjent med bruksområder, kapasiteter og begrensninger, slik at du får et best mulig grunnlag til å beslutte hvilken type eller hvilket merke du selv skal velge.

Med «Watt treffet» skal vi bidra til at du finner din riktige sykkel, gjennom muligheten til å se, prøve, forstå og lære hva som dekker dine behov og dine egne ambisjoner. Hos oss skal du få muligheten til å prøve sykler som passer dine ønsker, behov og ikke minst ambisjoner.

Praktisk informasjon:

Du kan selv velge om du vil bo på hotellet eller ved Vrådal ferie leiligheter som ligger 600 meter vest for hotellet og utstillingsområdet i vakre Vrådal. Ferieleilighetene ligger 100 meter fra butikk og har egne kokefasiliteter.

Hvilke merker vil du finne på Straand denne helgen?

 Kategorier:

 • Hybridsykler
 • Dual sport/mosjonist sykler
 • Offroad/stisykler
 • Lastesykler/familiesykler

Merker (forbehold om endringer):

 • Yamaha
 • Scott
 • Husqvarna
 • GassGass
 • Trek
 • Hard Rox
 • White

Hvem er i målgruppen og hvem kommer til oss denne helgen?

Vi henvender oss primært til «hvermansen», den ordinære mannen eller kvinnen som har lyst til å lære, like digge, utforske og finne glede i sykling. Du er nysgjerrig på sykling og er tilstrekkelig bevist på at du skal finne en sykkel som passer din bruk eller dine ambisjoner.

Du trenger en sykkel, enten til hverdagsbruk, handling, frakting av barn, familie eller til til mosjonsbruk. Du er sannsynligvis en person som ikke kan alt, men du er villig til å lære og kanskje til og med komme inn i et sykkelmiljø som byr på sosial tilhørighet og glede.

Det kan også hende at du faktisk er spesialist og litt ekstrem, vi har plass til deg også.

Overnattingsmuligheter

Bestill leilighet eller camping!

Contact Us
First
Last

Program

Fredag

 • Ankomst og innsjekking. Vandring i sykkelutstillingen som står på utstillingsområdet.

Lørdag

 • Førermøte om sikkerhet, kjøreruter og sykkeltyper. Prøvekjøring resten av dagen

Søndag

 

Prøvekjøring og messetilbud. Avreise

Forbehold om endringer i programmet