Straand Sykkel Treff (Watt-treffet)

Velkommen til en sykkelhelg utenom det vanlige

31. mai til 2. juni 2024
– sykkelglede for “hvermannsen” –

Straand Sykkel Treff (Watt-treffet) - 31. mai til 2. juni 2024

Har du lyst til å være med å sykle og kanskje har du tenkt å kjøpe deg en el-sykkel?

 

Opplev nye sykkelgleder sammen med oss i vakre Vrådal. Oppdag sykkelens magi sammen med oss og Nome Stisykling! Vi inviterer deg til den første utgaven av Straand Watt-treffet, et samarbeid med lokale klubber og aktører i bransjen.

Vi tilbyr guidede turer som dekker alle ferdighetsnivåer, ledet av våre erfarne klubbmedlemmer som kjenner Vrådals stier godt . Enten du er nybegynner eller erfaren syklist, har vi ruter som passer perfekt for deg. Kanskje er det første gangen du skal ut å sykle? Alle er hjertelig velkommen til å være med uansett ferdighetsnivå.

 

Mobilitet, helse, bærekraft og kostnader er nøkkelord i alles hverdag og virkelighet og opptar oss mer og mer. Virkeligheten treffer oss og påvirker våre individuelle handlingsrom og i noen sammenhenger hvil de virke begrensende på våre muligheter til å opprettholde friheten eller tilrettelegge for oss selv. Vi mennesker liker liker friheten, vi vil gjerne styre vår egen hverdag, når vi vil og hvor vi vil. El-sykkelen har i løpet av få år og egentlig ganske raskt gitt oss mulighetene og friheten tilbake. El-sykkelen har gjort det mulig for «hvermansen» å gjøre ting man tidligere ikke klarte å gjennomføre og byr derfor også på en anselig menge mestring – uansett nivå eller ambisjoner.

Problemet til «hvermansen» er gjerne knyttet til utfordringen med å finne veien i en jungel av valg og valgmuligheter. Utfordringen er gjerne knyttet til vår egen mulighet til å forstå hva vi selv egentlig ønsker og faktisk trenger, for så å gjøre et riktig valg som deretter gir maksimal sykkelglede. Dette har vi tenkt å gjøre noe med og vi skal gjøre det enklere for «hvermansen» å velge riktig sykkel for å skape større sykkelglede – DET ER MÅLET VÅRT. Det vil være utstillere og ressurspersoner tilgjengelig for veiledning og spørsmål.

Om arrangementet

Watt-treffet skal legge til rette for gode sykkelopplevelser i flott natur samtidig som du skal kunne lære, prøve og forstå hvilken sykkel eller sykkeltype du selv faktisk trenger. Dette handler om å finne veien i en jungel av informasjon, merker, informasjon og bruksområder.

Vi ønsker denne helgen å samle mye kompetanse, ulike sykkeltyper og merker, slik at du skal kunne få bedre innsikt i hva markedet tilbyr og ikke minst hva som passer for deg. Vi er i dialog med sportsbutikker, kjeder og importører og vi vet at det er flere aktører som allerede har satt av denne helgen til å være med å gi våre gjester en god opplevelse.

Vi har laget et nettverk sykkelruter rundt Straand hotel som er tilpasset hverdagssykkelisten, pendleren, mosjonisten, stisyklisten og ikke minst den ekstreme spesialisten som virkelig søker utfordringer.  I nettopp dette miljøet kan du prøvekjøre syklene iht egne preferanser og målsetninger.

Under dette arrangementet vil vi vise deg veien inn til ditt riktige miljø og la deg prøve, erfare og kjenne på hvilken sykkeltype eller modell som er riktig for deg. Vi vil gjøre deg kjent med bruksområder, kapasiteter og begrensninger, slik at du får et best mulig grunnlag til å beslutte hvilken type eller hvilket merke du selv skal velge, om du er ny på dette området og ønsker hjelp til å finne hva du trenger.

Med «Watt treffet» skal vi bidra til at du som er en aktiv syklist får muligheten til å utfolde deg i flott natur sammen med likesinende og kanskje er du på jakt etter en ny sykkel som en av våre utstillere kan friste deg med? Velkommen!

Praktisk informasjon:

Du kan selv velge om du vil bo på hotellet eller ved Vrådal ferie leiligheter som ligger 600 meter vest for hotellet og utstillingsområdet i vakre Vrådal. Ferieleilighetene ligger 100 meter fra butikk og har egne kokefasiliteter.

Hvilke merker vil du finne på Straand denne helgen?

 Kategorier:

 • Hybridsykler
 • Dual sport/mosjonist sykler
 • Offroad/stisykler

Merker (forbehold om endringer):

 • Kristiansand Sykkelsenter kommer med et utvalg av sykler
 • Buddy Bike kommer, de har norsk utvikling og innovasjon i fokus
 • ProBike kommer med 2 stk premium terrengsykler, Ibis Oso
 • AMD stiller med 2 GasGas sykler 

Hvem er i målgruppen og hvem kommer til oss denne helgen?

Vi henvender oss primært til «hvermansen», den ordinære mannen eller kvinnen som har lyst til å sykle, lære, få nye bekjentskaper, utforske og finne glede i sykling. Du spenner fra ivrig syklist til å være nysgjerrig på hva som gjør at så mange har startet med sykling, du er også tilstrekkelig bevist på at du ønsker å få nye bekjentskaper. Du er sannsynligvis en person som ikke kan alt, men du er villig til å lære og kanskje til og med komme inn i et sykkelmiljøet som byr på sosial tilhørighet og glede.

Det kan også hende at du faktisk er spesialist og litt ekstrem, vi har plavss til deg også.

Overnattingsmuligheter

Bestill leilighet eller camping!

Contact Us
First
Last

Program

 • NB: Arrangementet er åpent for alle uavhengig om du bor på hotellet eller ikke. Velkommen til hyggelig sosialt samvær og sykling i vakre Vrådal.

Fredag

 • Ankomst og innsjekking. Vandring i sykkelutstillingen som står på utstillingsområdet. Sykkeltur for de som ønsker det.
 • 17:00 Mulighet for sykkeltur for de som ønsker det (Det blir en tur på rødt nivå – øvet)

Lørdag

 • Sykling, prøvekjøring for de som vil teste noe av det utstillerne kommer med og sosial hygge.
 • 10:00 Sykkelturer med utgangspunkt fra hotellet
  • Alternativ 1: Vrådal rundt i terrenget – Blå løype (også for nybegynnere). Rolig felles ut hvor vi ser Vrådal fra alle kanter. Ca 23 km
  • Alternativ 2: Roholdsfjell med downhill i kleivene – Rød løype (mer krevende)
 •  13:00 Begge sykkelturene ender opp ved Småstraum sluse hvor vi går ombord i veteranbåten MS Fram for en båttur på vakre Nisser
  • Salg av drikke og enkel bevertning ombord
  • Pris båttur 250,- inkl. en enhet drikke
 • Fra ca. kl. 15 blir det after-bike på takterrassen

Søndag

 • 10:00 Sykkeltur med utgangpunkt i hotellet, bli med på flott svasykling på toppen av Vrådal Panorama Skisenter

Forbehold om endringer i programmet